Oamenii Guvernului fac lumină în cazul polițistului clujean umilit de comisarul șef al IPJ Cluj

FOTO: Dan Bodea

Cazul agentului de poliție mustrat de superiori după ce l-a oprit în trafic pe comisarul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, a intrat și în atenția Corpului de Control al primului-ministru care după mai multe audieri efectuate din ordinului primului-ministru Victor Ponta.

Conform unui raport emis de Corpul de Control al Guvernului, în urma cercetărilor și audierilor efectuate la Cluj, s-a constatat că oprirea în trafic a autoturismului condus de comisarul șef Cristian Pintea a fost cât se poate de justificată, ca urmare a nerespectării normelor de circulație în vigoare și că mustrările oficiale aduse agentului sunt nefondate și rău-voitoare.

La doar trei săptămâni de la evenimentul petrecut în trafic, agentul șef adjunct de poliție Sergiu Todea, a fost sancționat disciplinar de șeful IPJ Cluj, chestorul Ioan Păcurar, pentru „comportare necorespunzătoare în serviciu”. Cercetările au dezvăluit că acuzele aduse lui Sergiu Todea sunt nefondate și că IPJ Cluj a căutat în mod sistematic să-i găsească motiv de sancționare disciplinară.

De asemenea, Sergiu Todea a fost trimis să efectueze evaluări psihologice în mod repetat și a fost propus pentru cercetare de către Agenția Națională de Integritate, în urma unor sesizări anonime.

Conform raportului întocmit de Corpul de Control al primului-ministru, „este evidentă preocuparea conducerii IPJ Cluj de a prezenta într-o manieră negativă situația disciplinară a agentului șef adjunct de poliție Todea Sergiu-Rareș, chiar dacă unele fapte imputate nu fuseseră confirmate, iar sancțiunile disciplinare aplicate acestuia fuseseră contestate în justiție, acțiunile nefiind soluționate definitiv”, se previzează în raport.

În vederea valorificării rezultatelor acțiunii de verificare, raportul va fi înaintat instituțiilor competente în soluționarea aspectelor constatate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu