O nouă creșă va fi dată în folosință în cartierul Gheorgheni

Foto: Dan Bodea

Primarul Emil Boc a anunțat deschiderea unei noi creșe, în locul fostei şcoli speciale de pe strada Septimiu Albini din Gheorgheni.

Astfel, în această perioadă, clădirea viitoarei creșe este în renovare. Vor fi date în folosință 75 de locuri pentru copiii din zonele Borhanci, Bună Ziua şi Fagului, unde nu există deloc şcoală, grădiniţă sau creşă. „În acest moment la nivelul municipiului Cluj-Napoca există 800 de locuri în creșe, iar o dată cu noua clădire vor fi în total 875. Cu toate acestea, numărul locurilor sunt puține raporat la cererea mare, numărul acesora depășind 900”, declarat Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca.

Costurile de modernizare a clădirii se ridică la 671.000 lei şi vor fi gata în 1 octombrie spre deosebire de celelalte lucrări de modernizare din restul unităţilor şcolare care vor fi încheiate în 15 septembrie.

De asemenea, Emil Boc a spus că Primăria mai are în plan să dea în folosinţă, anul viitor, încă 200 de noi locuri în creşe, pe strada Moţilor şi pe Coastei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu