Nu iese fum fără foc. Ştefan Dimitriu, în vizorul DNA?

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj, Ştefan Dimitriu / Foto: Dan Bodea

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj, Ştefan Dimitriu, ar fi, potrivit unor surse, în vizorul DNA, într-un caz privitor la fonduri europene.

Povestea este întărită de un comunicat dat luni de DNA, în care se vorbeşte de o serie de presupuse infracţiuni cu fonduri europene, inclusiv în judeţul Cluj, fără a fi însă făcută vreo nominalizare: „Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Alba, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene și a unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2011-2014. În cursul zilei de 02 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 11 locații situate în municipiul București și în județele: Prahova, Cluj și Brașov, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

Am încercat să-l contactăm pe Ştefan Dimitriu, dar telefonul acestuia este închis. În schimb, vicepreşedintele CCI Cluj, Ioan Constantinescu, ne-a declarat că cel puţin la instituţia pe care o reprezintă n-au sosit încă procurorii DNA: „La Camera de Comerţ nu se desfăşoară nici o acţiune. Nici nu ştiu să fie ceva în cadrul camerei. Dl Dimitriu nu este la birou în momentul de faţă. Nu ştiu dacă vine astăzi”.

Potrivit evz.ro , ancheta este condusă de procurorii anticorupție care au descins la locuința președintelui CCI Cluj, un apartament de patru camere situat în cartierul Gheorgheni, din Cluj Napoca, dar și la fostul birou de la societatea Napoca Construcții, a cărui președinte al Consiliul de Administrație a fost până de în luna ianuarie 2015 când și-a dat demisia.

Postaţi un comentariu