Noutăţi eco-fashion la Electric Castle

Au rămas două zile până la debutul primului festival din Romania care a mutat muzica electronică și concertele live pe scenele indoor sau în aer liber ale unui castel.
Electric Castle începe joi, 19 iunie, iar pe durata celor 4 zile de festival, pe cele 5 scene vor evolua peste 100 de artişti.

Anul acesta, Electric Castle vine cu o noutate fashion: genţile realizate din bannerele festivalului de la ediţia de anul trecut.
Sunt disponibile 4 tipuri de genţi, cu imprimeuri diferite, în funcţie de bannerul din care au fost realizate.

Vă prezentăm doar câteva din modelele disponibile:

Genţile au preţuri cuprinse între 40 şi 220 de lei. Organizatorii au anunţat că cele câteva zeci de genţi vor putea fi cumpărate doar pe durata festivalului şi nu pot fi rezervate înainte de festival.
Genţile sunt create de Andreea Zaharescu de la Upside Down.

Una din componentele de bază ale ediţiei a doua a festivalului este dimensiunea eco a evenimentului, Electric Castle 2014 propunându-şi să atingă ţinta zero pentru amprenta de carbon. “Festivalul Electric Castle se angajează să lase un impact pozitiv pe scena europeană de festivaluri de muzică, așa că la sloganul de anul acesta BIGGER.STRONGER.BETTER adăugăm GREENER, ca un angajament pe termen lung de a reduce impactul negativ asupra mediului. Desfășurând activități ”verzi” distractive și făcând cât mai ușor pentru participanții la festival să facă alegeri ”verzi” ne dorim ca toată lumea să se bucure de o experiență sustenabilă la festivalul nostru eco-friendly”, spun organizatorii.

Pe lângă obiecte din materiale reciclabile, Electric Castle dezvoltă anul acesta mai multe actiuni eco: recompensează călătoria cu trenul la festival, folosirea bicicletelor Giant, folosirea car pooling-ului, pune la dispoziţie autobuze care folosesc bio-combustibili.

De altfel, organizatorii au relizat şi un decalogul al participantului ECO-friendly la Electric Castle Festival:
1. Călătorește cu trenul
2. Călătorește cu www.4inmasina.ro
3. Călătorește cu bicicleta
4. Adu 20 de pahare de plastic sau 5 pachete de tigări pentru instalația din materiale reciclabile / schimbă un metru de pahare de plastic pe un jeton la zona EC0
5. Pedalează cel puțin 15 minute pe bicicleta cu dinam
6. Fă dușuri scurte
7. Ia parte la un atelier de reciclare creative șau ajută echipa ECO să construiască instalația din deșeuri
8. Calculează-ți amprenta de carbon generață de călătoria ta până aici
9. Fă curățenie în camping
10. Adu o pungă plină de deșeuri la punctul de colectare (12:00 – 14:00h)

Toţi participanţii care îndeplinesc cel puţin 3 puncte din acest decalog au şansa să câştige o bicicletă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu