Noi concedieri la Mechel Câmpia Turzii

Mechel a vândut pe câțiva dolari combinatul de la Câmpia Turzii

135 de angajaţi de la Mechel Câmpia Turzii vor primi preaviz de concediere în 7 octombrie. Oamenii se află acum în şomaj tehnic.

Potrivit liderului de sindicat Ioan Pascu, este vorba despre concedierea aceloraşi persoane care ar fi trebuit să fie concediate în luna iulie. Atunci instanţa a decis că disponibilizarea lor nu este legală astfel că oamenii au intrat în şomaj tehnic. „Angajaţii vor primi preavizele în 7 octombrie, astfel că o lună mai târziu vor rămâne fără loc de muncă. Sunt cei pentru care noi am câştigat în instanţă în iulie anularea concedierii. În prezent se lucrează la combinat în aceeaşi secţie care a funcţionat de un an încoace, pe septembrie avem cam 3.000 de tone. Aşteptăm la sfârşitul lunii planul de reorganizare, ei promit că nu vor închide că vor să facă, dar asemenea promisiuni am mai auzit”, a spus liderul de sindicat.

Pascu a mai precizat că patronatul de la Mechel a plătit la timp salariile şi plăţile compensatorii dar are întârzieri la plata unei prime. „La prima pentru Ziua Metalurgistului care este de 600 de lei per persoană s-a plătit numai 200 de lei, aşa că noi am atacat în instanţă şi vom avea în zilele următoare termen”, a mai spus acesta. Firma care administrează combinatul în prezent este Invest Nikarom, iar la combinat mai lucrează 370 de angajaţi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu