„Nepoții de Crăciun” fac sărbătorile mai frumoase pentru 1000 de bătrânei clujeni

Crăcunul este perioada din an în care românii fac tot ce le stă în putință pentru a fi alături de familie și de cei dragi. Pentru bătrâneii care nu au o familie care să-i colinde de sărbători, un grup de voluntari inimoși din Cluj au pus la punct un proiect prin care cei implicați devin pentru câteva ore nepoții seniorilor din centrele de zi din oraș. Aceștia le vor duce bunicilor cadouri și bucuria de a-și petrece Crăciunul alături de oameni cărora le pasă de soarta lor.

Proiectul „Nepoți de Crăciun”a fost inițiat în anul 2010 când o mână de bloggeri și voluntari clujeni au mers la câteva centre de îngrijire a persoanelor vârstnice și au dus 100 de pachete cu cadouri de Crăciun pentru aceștia. Un an mai târziu ștacheta a fost ridicat și astfel, 200 de bunici au primit pachetele realizate de voluntari. Inițiativa a atras atenția și altor clujeni, iar Crăciunul 2013 a fost mai fericit pentru 750 de bătrânei care au primit pachete din partea voluntarilor.

Pachetele conțin alimente precum ulei, făină, biscuiți, zahăr sau paste iar voluntarii care au mai mult timp la dispoziție trimit chiar și cozonaci.

An de an, voluntarii sunt primiți cu brațele deschise de gazde, care se bucură de atenție și cadouri la fel ca niște copii: „Bunicuții sunt niște oameni extraordinari care apreciază orice gest. În fiecare din centrele la care am fost cu pungile de cadouri, bunicuții ne-au mulțumit de fiecare dată cu câte o colindă sau poezie”, spune viceăreședintele Asociației „Magic People”, Dan Ciulea.

În acest an, „colectarea” cadourilor va avea loc sâmbătă, 14 decembrie, în intervalul orar 13-17, în incinta Polus Center Cluj-Napoca. Donațiile vor ajunge la seniorii din centrele de zi din Cluj-Napoca în perioada 18-20 decembrie, planul organizatorilor fiind ca de acest Crăciun, 1000 de bunici să aibă parte de „Nepoți de Crăciun”.

„Sunt nouă locații pe care le-am vizitat anul trecut: Centrul de zi pentru vârstnici 1, 2, Mărăști, Clubul pensionarilor Someșeni, Zorilor, Mănăștur, Horea, Grigorescu, Cinema Mărăști. Anul acesta, în funcție de numărul de cadouri trimise ne vom sfătui cu cei de la serviciul social”, a mai declarat Dan Ciulea.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu