Muzeului Etnografic al Transilvaniei are un site nou

Așa cum îi stă bine oricărei instituții serioase care dorește să aibă o realție cât mai apropiată cu publicul, Muzeul Etnografic al Transilvaniei îmbracă de astăzi haine noi în mediul online, prin intermediul noii veriuni a site-ului www.muzeul-etnografic.ro

Site-ul, relansat luni, 7 octombrie, este unul cât se poate de modern și dispune, asemeni domeniilor online ale muzeelor occidentale, de o prezentarea generală a expoziţiilor, tururi virtuale, o arhivă audio-vizuală şi informaţii utile pentru planificarea vizitelor la muzeu.

Expozițiile virtuale sunt compuse din imagini de înaltă rezoluție la care există informații detaliate  ce pot fi accesate chiar și de pe smartphone-uri sau Facebook, site-ul fiind optimizat în așa fel încât să permită acest lucru.

Colecţiile şi resursele ştiinţifice ale instituţiei sunt prezentate pe acest nou site care propune un design curat și simplu, facilitând accesul rapid la informația dorită. Căutarea colecțiilor dispune și ea de o nou interfață iar arhiva audio-vizuală cuprinde peste 45000 de imagini la rezoluții înalte și aproximativ 10000 de diapozitive.

În curând, pe site-ul Muzeului Etnografic al Transilvaniei va fi disponibilă și o videotecă extinsă în care internauții vor putea găsi înregistrări ale unor expoziții obiceiuri și tradiții.

Distribuie:

Postaţi un comentariu