Motivele pentru care UBB a oferit doar 60 de locuri de cazare sportivilor Clubului Sportiv „U” în căminul Sport XXI

Căminul Studențesc Sport XXI / Foto: Dan Bodea

Clubul Sportiv Universitatea Cluj a trimis în cursul acestei dimineți un comunicat de presă în care precizează faptul că rectorul Universităţii Babeş-Bolyai le-a pus la dispoziție sportivilor legitimați în cadrul acestuia doar 20 de camere pentru anul 2015/2016, în timp ce anul trecut a fost alocat un număr dublu de camere. Paul Fărcaș, purtătorul de cuvânt a Universității „Babeș-Bolyai” a precizat că anul acesta UBB a acordat mai puține locuri de cazare din cauză că anumite clauze ale protocolului de colaborare realizat între CS „U” și UBB nu au fost respectate.

„În legătură cu situaţia cazării sportivilor clubului nostru în căminul Sport XXI din Parcul Sportiv „Dr. Iuliu Haţieganu”, vă informăm că rectoratul Universităţii Babeş-Bolyai ne-a pus la dispoziţie, pentru anul 2015/2016, un număr de 20 de camere. Menţionăm că în anul precedent am beneficiat de 42 de camere, reducerea numărului de camere fiind cât se poate de drastică, în situaţia în care Clubul Sportiv Universitatea nu deţine spaţii proprii de cazare.

De la data anunţării reducerii numărului de camere, respectiv 15 iulie 2015, am iniţiat demersuri pentru a rămâne cu numărul de camere de care avem nevoie, inclusiv la nivelul Ministerului Educaţiei, Prefecturii şi Consiliului Judeţean. Am avut mai multe întrevederi cu conducerea Universităţii Babeş-Bolyai, ultima în data de 15 septembrie, la care a participat şi domnul rector. Nu am reuşit să obţinem nici măcar o diminuare a numărului de camere lipsă, poziţia conducerii UBB fiind cât se poate de fermă în acest sens. Motivele pentru care s-a ajuns la această situaţie nu le putem accepta şi nu le vom înţelege niciodată. Aşa cum nu putem înţelege de ce zeci de ani am trăit în bună înţelegere şi respect cu Universitatea Babeş-Bolyai, iar acum nu se mai poate.

Cameră din interiorul căminului sportiv „Sport XXI”/ Foto: Dan Bodea

Cameră din interiorul căminului sportiv „Sport XXI”/ Foto: Dan Bodea

Chiar şi în această situaţie, problema cazării sportivilor este în mare parte rezolvată. În acest moment mai căutăm soluţii pentru un număr de şase camere pe care nu le vom putea elibera până când nu avem unde să-i cazăm pe sportivi.

Mulţumim pe această cale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” şi Universităţii Tehnice pentru sprijinul acordat în rezolvarea acestei probleme şi pentru constanţa dovedită de-a lungul ultimilor ani în susţinerea Clubului Sportiv Universitatea Cluj”, se arată în comunicatul remis de Clubul Sportiv Universitatea.

adresa

Adresa trimisă de către Direcția Generală Administrativă a UBB către Clubul Sportiv Universitatea, în data de 15 iulie 2015.

„Există o înștiințare emisă pe data de 15 iulie 2015. Se știa de atunci că Universitatea „Babeș-Bolyai” va oferi doar 60 de locuri de cazare. A existat o întâlnire între reprezentanții celor două entități, dar nu s-a ajuns la niciun consens. Sportivii legitimați care primesc locuri în cămin nu sunt toți studenți ai universității noastre. Studenții Facultății de Educație Fizică și Sport au primit locuri în căminul Sport XXI, bineînțeles, în funcție de medii. Sportivii care primesc loc în cămin, stau aici pe baza unui protocol de colaborare. Clauzele acestui protocol nu au fost respectate.

Concret, nu au fost achitate la timp taxele sportivilor (studenții nu își plătesc ei taxele, acestea fiind achitate de Clubul Sportiv „U”), au existat diferite probleme pe partea de întreținere a camerelor, UBB nu primea listele nominale ale sportivilor ce urmau a fi cazați, astfel încât să existe o evidență clară a persoanelor care sunt chiriașe ale căminului și nu în ultimul rând, au fost înregistrate anumite pagube materiale. Universitatea Babeș-Bolyai a menționat tot timpul că există deschidere pentru cazarea sportivilor, dar dacă relația dintre noi și CS „U” s-a degradat, am decis să luăm măsuri și să oferim 60 de locuri de cazare. UBB nu scoate pe nimeni afară, ci a luat unele măsuri tocmai pentru că nu s-au respectat anumite clauze ale protocolului de colaborare”, a spus pentru Transilvania Reporter, Paul Fărcaș, purtătorul de cuvânt al Universității „Babeș-Bolyai”.

UBB a acordat anul trecut 42 de camere sportivilor legitimați la Clubul Sportiv „U”, iar acum doi ani 50 de camere.

Postaţi un comentariu