“Modelul Boc” la achiziţii publice nu e pe placul Consiliului Judeţean

Consilierii judeţeni au respins un proiect de hotărâre iniţiat de grupul PDL prin care se propunea publicarea tuturor achiziţiilor directe pe site-ul instituţiei, după modeul instituit de primarul Emil Boc din luna august la Primăria Cluj-Napoca.

“Având în vedere faptul că prin Legea 193/2013, art. 19 din OUG 34/2006 a fost modificat în sensul stabilirii altor praguri valorice pentru achiziţiile publice directe, respectiv a fost stabilit un prag valoric maximal pentru achiziţia de servicii de 30.000 euro (fără TVA) şi un prag valoric maximal pentru achiziţia de lucrări în valoare de 100.000 euro (fără TVA), pentru a asigura în continuare transparenţa achiziţiilor publice la nivelul Consiliului Judeţean Cluj considerăm că se impune stabilirea unor reguli minimale care să asigure pe de o parte, accesul tuturor operatorilor economici interesaţi de aceste achiziţii, iar pe de altă parte să satisfacă interesul public al cetăţenilor judeţului Cluj de a cunoaşte în ce fel sunt cheltuite resursele financiare colectate de Consiliul Judeţean din impozite şi taxe”, se arată în motivarea iniţiatorilor.

“Cred că am putea să luăm exemplu de la colegii noştri din primăriea clujeană”, a argumentat consilierul PDL, Alexandru Coroian. Însă iniţiativa colegilor săi nu s-a bucurat de succes.

“Nu cred că este oportun să ne băgăm noi în regulile stabilite de lege. Achiziţiile se fac cu respectarea legilor în vigoare”, a replicat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Proiectul a fost respins la vot.

Distribuie:

Postaţi un comentariu