Galerie Foto/ Miting anti gaze de șist pe ritmuri de colinzi de Crăciun

UPDATE 21:00

Protestul s-a încheiat după ce grupul de manifestanți a trecut pe la Prefectură, revenind pe Bulevardul Eroilor. Aceștia au anunțat că se vor întâlni și mâine la ora 12:00, în fața clădirii Prefecturii

 

UPDATE 20:30

În jurul ore 20:00 manifestanții au pornit spre Prefectură, unde se află în aceste momente. Aici, grupul de aproximativ 100 de protestatari rămași în stradă scandează demisia Guvernului.

Pe un frig pătrunzător și cu colinde de Crăciun pe fundal, aproximativ 150 de protestatari s-a adunat în centrul orașului Cluj-Napoca în semn de solidaritate cu cetățenii din localitatea Pungești.  În opinia lor, compania Chevron,  care dorește să exploateze gazele de șist din zonă, a apelat la interevenția în forță a Jandarmeriei Române pentru a putea începe activitatea de forarea în localitatea din sudul țării.

Chiar dacă inițial și-au dat întâlnire la ora 19:00 în Piața Unirii din Cluj-Napoca, grupul de activiști s-a mutat în fața sediului Primăriei Municipiului de pe Bulevardul Eroilor, pentru a nu fi deranjați de colindele care răsunau de la boxele amplasate în piață.

În semn de solidaritate cu situația de la Pungești, prostestatarii clujeni au așezat pe trotuar, în forma cuvântului „Pungești, ” mai multe funii înmuiate în petrol pe care le-au aprins. Potrivit unui protestatar, mai multe persoane din grupul care la această oră se află la prostest vor merge zilele viitoare la Pungești pentru a continua manifestațiile de la fața locului.

 

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

 

„Pentru mine este alarmant rău faptul că pentru interesele unei firme străine sunt mobilizați jandarmi români care să-i bată pe români. Mă îngrijorează foarte tare ce se întâmplă acolo și mi-ar părea rău să aflu că Guvernul se află în spatele acestor acțiuni. Jandarmii spun că apără normalitatea iar noi o sp ieșim în stradă până se va instaura puțină normalitate”, spune Bogdan Racolță, unul dintre protestatari.

______________________________________________

Zeci de clujeni și-au manifestat, luni, pe internet, solidaritatea cu protestatarii de la Pungești, care se opun explorării gazelor de șist în zonă. Un miting de solidarizare cu protestatarii de la Pungești a fost anunțat prin intermediul social media, cu începere de la ora 19.00 în Piața Unirii. Clujul este cunoscut ca un centru al mișcării de protest față de exploatarea minieră de la Roșia Montană și față de exploatarea gazelor de șist, prin metoda fracturării hidraulice.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea.

[nggallery id=313]

Distribuie:

Postaţi un comentariu