Ministrul Daniel Barbu e pentru Roşia Montană, senatorul Daniel Barbu se opune

Daniel Barbu (dreapta), alături de prefectul de Cluj, Gheorghe Vușcan

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a spus că în condiţiile în care partidul său se va pronunţa împotriva proiectului de exploatare auriferă de la Roşia Montană, el va vota în parlament împotrivă respectivului proiect, deşi în sinea sa susţine proiectul.

Daniel Barbu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că acum se află într-o situaţie delicată.

”Eu în acest moment sunt într-o situaţie pe care o recunosc că este delicată şi mi-o asum ca atare. Anume, din punct de vedere tehnic am subscris acestui acord. (…) Dacă partidul votează împotriva acestui proiect, voi vota împotriva acestui proiect împreună cu partidul”, a menţionat Daniel Barbu.

El a explicat că în ceea ce-l priveşte, susţine proiectul de la Roşia Montană pentru că au fost alocaţi bani pentru punerea în valoare a galeriilor miniere din timpul romanilor. Daniel Barbu a mai spus că la Roşia Montană a fost cel mai mare şantier arheologic din România şi că RMGC s-a angajat să aloce cel puţin 100 de milioane de dolari pentru conservarea vestigiilor arheologice.

Distribuie:

Nu există Comentarii

 1. LA says:

  UNDE SUNT DOCUMENTELE PROMISE DESECRETIZATE? Sa va credeam pe cuvant????? Dupa toate astea???? Puteti sa declarati ce vreti, NU VA MAI CREDE NIMENI!!!!!! RUSINE!!!!! DEMISIA!!!!

 2. Un psiholog says:

  D.le Barbu, pastrati intacte locurile minunate ale Rosiei Montana, or sa va faca bine sanatatii, aveti cu siguranta nevoie de relax!

 3. luci says:

  adica , cu alte cuvinte, a vandut pt bani vestigiile istorice. Pentru santierele de pana acum, le da voie sa distruga. Suna sinucigas, nu ?

 4. Klaro says:

  Super! Inca un bipolar. Nu exista mai mult de 3 oameni sanatosi la cap in politica, si cu atata verticalitate incat sa isi asume propriile actiuni? Raspunsul il cunoastem de mult. Nu! AFARA, AFARA CU HOTII DIN TARA!

Postaţi un comentariu