Un istoric din Slatina, șef peste Cultura clujeană/ Update: prioritățile noului director

Dorin Teodorescu/ Foto: Olt TV

UPDATE: Întrebat de transilvaniareporter.ro care sunt prioritățile mandatului său, Dorin Teodorescu a menționat:

  1. Analizarea și îmbunătățirea dotărilor materiale „ca și inexistente”
  2. Valorificarea printr-un volum tipărit în condiții optime a patrimoniului reprezentat de bisericile de lemn din județ
  3. Reorganizarea activităților direcției, prin completarea de personal, unde acest lucru este posibil

Dorin Teodorescu a lăsat de înțeles că detașarea sa nu va fi prelungită dincolo de cele șase luni inițiale. „Nu am perspective de viață lungă, din câte am înțeles. Vreau să subliniez că Clujul este un județ excesiv de greu, poate mai greu decât Bucureștiul, deoarece la volumul de muncă existent, și numai prin prisma numărului de monumente existente aici, ar trebui să existe 28-32 de angajați, ori aici sunt doar zece”, a mai spus noul șef al Direcției Județene de Cultură Cluj.

Dorin Teodorescu a absolvit secția de istorie a universității din Cluj în 1974. În perioada studenției a colaborat la cotidianul local „Făclia”. Este expert în carte veche, a condus Direcția Județeană de Cultură Olt între 1997 și 2009 și între 2011 și până la 1 august, când a fost detașat la Cluj. Împreună cu soția sa deține mai multe terenuri, agricole și extravilane, dar și o casă și un apartament.

Dorin Teodorescu este cel mai vechi șef de direcție de cultură din țară.


Noul şef al Direcţiei Județene pentru Cultură (DJC)  Cluj este istoricul Dorin Teodorescu, fost şef al direcției similare a județului Olt, informează site-ul clujulcultural.ro.

Teodorescu a fost detaşat pentru șase luni, de la 1 august, prin ordin al Ministrului Culturii, la Cluj, după ce la concursul pe post niciun candidat nu a fost declarat câştigător. Postul era vacant din toamna lui 2012, când istoricul Leonard Horvath şi-a dat demisia ca să poată candida la alegerile parlamentare din partea PC.

Postul a fost ocupat ulterior, interimar, de Victor Cubleşan, inspector superior în cadrul instituției, dar detaşarea acestuia nu a mai fost prelungită. Cum concursul nu a fost câştigat de nimeni, ministrul Daniel Barbu a decis detaşarea lui Teodorescu.

Acesta a condus 15 ani DCCPN Olt. În 2009 a fost destituit în baza unei decizii guvernamentale dar a revenit în funcţie după ce a dat Ministerul Culturii în judecată şi a câştigat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu