Mediatorii au nevoie de mediere. Bucureştiul vrea să cocoşească Clujul

sursa foto: tmpress.ro

Proaspăt apăruta meserie a mediatorilor nu este scutită, nici măcar în frageda sa pruncie, de tensiuni. Motivul pare să ţină de micile orgolii, dar şi de eterna dispută dintre Bucureşti şi Cluj.

O problemă a apărut ca urmare a faptului că municipiul Cluj-Napoca va fi, în 27 septembrie, gazda unui eveniment organizat în premieră în România – Gala Excelenţei în Mediere.

Organizatorul evenimentului, Anca Lucia Stancu, manager MediereNet, ne declara că la eveniment sunt aşteptaţi să participe circa 200 de mediatori din întreaga ţară, precum şi reprezentanţi de la cel mai înalt nivel al politicii şi administraţiei din România.

Gala de la Cluj a fost anunţată încă din 1 martie, la o conferinţă de profil organizată la Cluj. Ulterior au fost făcute demersurile necesare pe lângă cei interesaţi de problemă, pe lângă asociaţiile profesionale ale mediatorilor, dar şi pe lângă Consiliul de Mediere, organismul de autorizare şi reglementare în domeniu.
Cu toate demersurile făcute de organizatorii Galei Excelenţei în Medire, Consiliul de Mediere n-a dat nici un semn cum că ar fi interesat de susţinerea şi promovarea evenimentului de la Cluj. În schimb, când toate aspectele erau puse la punct pentru organizarea Galei de la Cluj, Consiliul de Mediere a anunţat pe site-ul său, în 5 septembrie, că susţine o altă gală, organizată însă la Bucureşti, pe 7 noiembrie: ”Consiliul de Mediere, reprezentat prin domnul Preşedinte Dorin Valeriu BĂDULESCU şi Centrul Internaţional Pentru Soluţionarea Disputelor-România, reprezentat prin domnişoara Preşedinte Gabriela Gyongy MIHUŢ (n.r. –membru în Consiliul de Mediere), anunţă organizarea, în parteneriat cu alte entităţi, a evenimentului festiv “Gala Mediatorilor”, eveniment menit să-i celebreze pe cei care şi-au adus contribuţia la implementarea, promovarea şi sprijinirea medierii, pe mediatori şi eforturile acestora precum şi partenerii instituţionali şi cei din mass-media. Evenimentul va avea loc joi, 7 noiembrie 2013, în municipiul Bucureşti. Vom reveni cu amănunte”.

Am încercat să aflăm mai multe de la preşedintele Consiliului de Mediere, Dorin Bădulescu, care însă n-a putut să ne ofere amănunte despre disputa Bucureşti-Cluj, dar care a menţionat că cel puţin personal susţine Gala de la Cluj: ” Nu ştiu despre ce e vorba, se organizează de asociaţii profesionale, independent de Consiliul de mediere. Din punctul meu de vedere, orice eveniment este binevenit care este făcut în domeniul medierii. Din punctul meu de vedere orice acţiune făcută în domeniu este benefică, eu personal nu m-am opus nici unei acţiuni formulate, făcute în domeniul medierii. Ar fi contra a ceea ce gândesc eu”.

Poate doar ca o coincidenţă, Consiliul de Mediere, din care face parte şi organizatoarea evenimentului de la Bucureşti, Gabriela Mihuţ, este format din 9 persoane, dintre care marea majoritate sunt din zona de sud a ţării: trei din Bucureşti, doi din Craiova şi câte unul din Buzău, Iaşi, Timişoara şi Alba.

Distribuie:

Postaţi un comentariu