Marin Moraru, distins cu Premiul de Excelență la TIFF

Foto: Florin Gheorghe , Mediafax

Actorul Marin Moraru va primi Premiul de Excelență la cea de-a 14-a ediție a Festivalului de Film Transilvania. Decernarea va avea loc sâmbătă, 6 iunie, la gala de închidere a festivalului, la Teatrul Național din Cluj-Napoca.

Spectatorii TIFF îl vor putea revedea pe actorul Mihai Moraru într-unul dintre cele mai cunoscute roluri, în comedia „Operațiunea Monstrul”,  alături de Toma Caragiu și Octavian Cotescu. Proiecția acestui film va fi una specială, realizându-se în prezența marelui actor și va avea loc sâmbătă, 6 iunie, la ora 14.15, la Cinema Arta.

Operatiunea_monstrul_Marin Moraru si Octavian Cotescu

Marin Moraru și Octavian Cotescu în „Operațiunea monstrul”

Mihai Moraru se află pe scena Teatrului Național din București din anul 1971, dar a jucat în paralel și în peste 20 de filme. A predat actoria la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, dar a renunțat la această meserie pentru a se dedica teatrului. În 2002, Mihai Moraru a apărut în filmul „Amen”, care a intrat în competiția pentru Ursul de Aur și a fost recompensat cu premiul César pentru scenariu. Anul 2009 i-a adus actorului Premiul Gopo pentru întreaga carieră, primind astfel recunoașterea întregii industrii cinematografice din România.

Text: Amalia Cărăuș

Postaţi un comentariu