Manifestanții anti-gaze de șist, primiți în audiență de Prefect

Foto: Radu Hângănuț

Aproximativ 30 de manifestanți s-a adunat astăzi, în jurul orei 12:00, în fața Instituției Prefectului unde au protestat în semn de solidaritate cu, spun ei, abuzurile jandarmilor de la Pungești. După o jumătate de oră petrecută în fața instituției, prefectul Gheorghe Vușcan i-a invitat pe câțiva activiști în biroul lui pentru a purta discuții.

Chiar dacă nu s-au adunat mai mult de 30 de prostestatri, aceștia au manifestat în fața Instituției Prefectului, sub atenta supraveghere a Jandarmilor. La un moment dat, pe un geam al instituției a apărut o foaie pe care stătea scris „Solidaritate” și pe care grupul a întâmpinat-o cu aplauze.

După ce au discutat cu câțiva dintre reprezentantții Jandarmeriei, pe care i-au întrebat dacă sunt de acord cu abuzurile comise de colegii lor la Pungești, un grup de cinci activiști a mers în audiție la prefectul Gheorghe Vușcan.

Discuțiile au durat aproximativ 45 de minute , timp în care „Prefectul a vorbit doar în limbaj de lemn și a încercat să ne ducă cu zăhărelul”, așa cum Oana Moisil, una dintre protestatarele care a mers în audiență, a declarat după întâlnirea cu prefectul.

„L-am întrebat ce părere are despre situația de la Pungești sau despre abuzurile comise de Jandarmi la Cluj însă a evitat să răspundă concret și a spus că ce se întâmplă la Pungești nu este în jurisdicția lui. Când l-am întrebat de părerea lui personală despre exploatarea gazelor de șist ne-a spus că ceva trebuie făcut cu gazele pentru că nu e normal să stăm pe o pungă de gaze și să cumpărăm de la ruși. Apoi ne-a mulțumit  că la protestul de aseară nu am mai blocat străzile”, mai spune Oana.

Prefectului i s-a cerut demisia în propriul birou

Ajunși în biroul prefectului, Gheorghe Vușcan a încercat să împace pe toată lumea și a răspuns chiar și unei cereri de demisie.

„Cei care cred că dacă se strigă demisia mâine se și întâmplă să stea liniștiți, nu se va întâmpla. Mi s-a sugerat să îmi dau demisia și răspunsul meu a fost foarte simplu: vreau să risipesc emoția prelungită că o să îmi dau demisia pentru că nu există niciun motiv să fac așa ceva”, a spus prefectul Clujului.

„I-am primit și pe ei cum i-am primit pe alții. Au venit să-și spună gândurile dar din păcate nu au venit cu nimic scris. Am purtat un dialog despre ce se întâmplă la Pungești. Sunt lucruri care nu se întâmplă la noi în județ dar am răspuns și am avut o discuție foarte deschisă. Îi respect la fel de mult și pe ei, care protestează, dar îi respect și pe cei care nu protestează. Am consemnat discuțiile de aici și când vor veni cu lucruri concrete, în scris, vom trimite spre instituțiile centrale. Concluzia a fost că e bine să ne respectăm punctele de vedere și să comunicăm”, a explicat Gheorghe Vușcan.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Radu Hângănuț.

[nggallery id=314]

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Pavel says:

    Dupa raspunsul care a dat prefectul se vede ca este sau platit de firmele care extract gaze de sist sau are ceva venit din ei. Dar vad ca colaboreaza frumos si spune bine ca sa aduca manifestanti ceva dovada scrisa.

Postaţi un comentariu