Mamografii gratuite pentru femeile din județul Cluj cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani

Femeile cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani din județul Cluj care nu au fost niciodată diagnosticate cu cancer de sân pot beneficia în perioada august 2015 – aprilie 2016 de o mamografie gratuită în cadrul unui program finanțat din fonduri norvegiene. Pentru acest lucru nu este nevoie de asigurare sau trimitere de la medicul de familie, ci doar de o programare la numărul de telefon 0264-560988, la departamentul de Radiologie a Centrului Medical Medstar din Cluj-Napoca.

„Este vorba de un program de screening realizat de Institutul Oncologic «Prof. dr. Ion Chiricuță» din Cluj-Napoca în colaborare cu Centrul Medical Medstar. Ne adresăm femeilor din județul Cluj cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani care nu au fost niciodată diagnosticate cu cancer. Am început programul în urmă cu o săptmână, am realizat în medie 15, 18 mamografii pe zi, de două ori pe săptămână. După ce va trece perioada concediilor, vom realiza mamografii patru zile pe săptămână. Pentru a beneficia de o mamografie gratuită, doamnele trebuie să se programe telefonic la departamentul nostru de Radiologie. Fiecare mamografie va fi interpretată de doi medici și în cazul în care descoperim ceva, investigațiile vor continua, în mod gratuit, în cadrul Institutului Oncologic, pe baza programării pe care o vom face online, pe site-ul institutul” , a explicat pentru Transilvania Reporter, Dorin Andea, administratorul Centrului Medical Medstar Cluj-Napoca.

În cazul în care există diferențe foarte mari între părerile medicilor vizavi de o mamografie, aceasta va fi văzută de un al treilea medic.

„Considerăm că acest program este benefic pentru femeile din județeul Cluj. Există persoane care nu și-au făcut niciodată o mamografie. Ne adresăm în special acelor femei, dar și celor care nu au fost diagnosticate cu cancer de sân. Programul are scopul de a preveni cancerul de sân sau de a-l descoperi într-o fază incipientă, dar și de a le face pe paciente să conștientizeze importanța controlului medical”, a spus administratorul.

Proiectul „Creșterea capacității sectorului de sănătate românesc de a pune în aplicare programul de screening organizat pentru cancer” este finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 – 2014 în cadrul programului RO 19 inițiative în Sănătate Publică.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. chirila rodica says:

    ma bucur ca am sa pot SA FAC SI EU MAMOGRAFIA…am sa ma programez

  2. cosa elena says:

    nu pot nici cum sa ma programez ptr mamografie….tot ocupat telefonul….nu se poate online? tel meu 0723231997

  3. cosa elena says:

    nu pot nici cum sa ma programez ptr mamografie….tot ocupat telefonul…. tel meu 0723231997

Postaţi un comentariu