Magie în farfurie. Torturile care nu îți „torturează” silueta

Clujeanca Cristina Kallo nu crede în rețete. Crede în schimb într-un stil de viață sănătos, în care apetitul pentru dulce nu trebuie „torturat”, ci cultivat. Astfel, a luat naștere „dulcele perfect”, dulcele care nu îngrașă.

„Tot timpul am fost preocupată de silueta mea, dar, în egală măsură sunt o pofticioasă fără pereche și o fană înrăită a dulciurilor. Îmi doream să mânânc dulciuri, dar în același timp să arăt bine, să fiu slăbuță, delicată și sănătoasă. Astfel am început să mă documentez, să citesc cât mai multe lucruri. O admir mult pe Olivia Steer, care m-a inspirat. În urmă cu doi ani am început să fac torturi raw vegan pentru mine. Primul tort a fost un cheese cake. Nu a fost foarte aspectuos, dar a fost gustos”, povestește Cristina, care între timp a devenit o adevărată expertă în torturi sănătoase. În prezent combină cele mai savuroase ingrediente naturale în căutarea gustului perfect, iar partea bună este că, la final, sentimentul de vinovăție, dispare odată cu tortul.

„«Importantă nu este mâncarea din viața ta,   ci viața din mâncarea ta»,   Steve Meyerowitz. Acesta este unul dintre citatele care mi-au schimbat viața și care m-a pus pe făgașul unui stil de viață sănătos”,   Cristina Kallo

„«Importantă nu este mâncarea din viața ta, ci viața din mâncarea ta», Steve Meyerowitz. Acesta este unul dintre citatele care mi-au schimbat viața și care m-a pus pe făgașul unui stil de viață sănătos”, Cristina Kallo

The Healthy Cake o afacere dulce

La îndemnul soțului său, în urmă cu o jumătate de an, tânăra a decis să își transforme pasiunea în afacere. Așa s-a născut brandul The Healthy Cake. „Am descoperit cât este de important să mănânc sănătos, nu doar pentru a-mi menține greutatea dorită, ci și pentru a avea un ten mai radios, un păr strălucitor, mai multă energie și o stare de bine. Am învățat să îmi ascult corpul și să îi ofer doar ce-i mai bun, alimente care îl hrănesc cu adevărat, nu calorii goale care aduc cu ele kilograme în plus, apatie și o lungă listă de suferințe mai mici sau mai mari, întotdeauna sâcâitoare și care îți fură pofta de viață. The Healthy Cake este pentru mine un vis împlinit, acela de a transmite tuturor că sănătatea înseamnă frumusețe. Da, frumusețea vine din interior, la propriu, și asta e ceva ce am învătat din proprie experiență. Experiența materializată în fiecare dintre delicioasele torturi raw vegan create de mine, din superalimente, fructe, miere, nuci, semințe și un strop de magie”, spune Cristina.

tort-raw-vegan-portocale-cluj-900x410

În momentul de față, pe site-ul de prezentare există șase tipuri de torturi: cu portocale și banane, cu fructe de pădure, cu ciocolată și mentă, cu cocos și sos de zmeură, cu ciocolată și banane, cu lime și mentă, dar fiecare își poate crea propriul tort după preferințe. Chiar dacă unele prăjituri conțin ciocolată, nu este vorba de ciocolata clasică, ci de una specială, care are în compoziție cacao și caju. „Secretul meu este faptul că nu respect nicio rețetă clară. Mă ghidez după gust. Cum lucrez cu semințe și cu o mulțime de fructe, se poate întâmpla ca un anumit fruct să nu fie suficient de dulce sau aromat. În acest caz, eu trebuie să îmbunătățesc gustul cu alte ingrediente și nu pot să respect un anumit gramaj. Nu folosesc deloc zahăr. Îndulcitorii de bază sunt mierea și siropul de agave. Îmi procur ingredientele din magazinele bio, dar nu numai. În România se găsesc destul de greu fructe exotice, de exemplu mango, care să aibă gustul pe care îl au în țara de origine”, explică aceasta.

„Blatul” torturilor este format din nuci și semințe bogate în grăsimi bune, iar crema, în special din caju. „Toate torturile se fac fără coacere, iar culoarea este dată de culoarea fructelor, care sunt folosite crude. Astfel nu pierdem nutrienții prin fierbere. Toate ingredientele sunt folosite așa cum le-a lăsat natura”, precizează Cristina.

tort-raw-vegan-comanda-cluj-900x410

Torturile raw vegan se pregătesc la rece, fără a fi procesate termic sau chimic, asigurându-se astfel păstrarea tuturor nutrienților din ingrediente. Din compoziția torturilor raw vegan sunt excluse ingredientele de origine animală: ouă, lapte, unt, sau cele vegetale nesănătoase: margarină, făină de grâu, zahăr rafinat. Este de asemenea exclusă utilizarea esențelor artificiale, a aditivilor, a potențiatorilor de aromă, a conservanților, coloranților și a altor E-uri cu potențial nociv. Acestea sunt preparate cu ajutorul unui blender profesionist de mare putere care transformă ingredientele brute în cea mai fină cremă, fără să le supraîncălzească. Este important de știut că supraîncălzirea poate duce la distrugerea enizmelor, vitaminelor și mineralelor, și, tocmai de aceea, pentru un tort gustos și sănătos, un blender bun este la fel de important ca și ingredientele de cea mai bună calitate.

Cofet ă rie ș i cosmetic ă

Dacă soțul său a încurajat-o să își deschidă propria afacere, acum acesta este un ajutor de nădejde: are grijă ca delicioasele opere de artă să ajungă în cel mai scurt timp și în stare perfectă la destinatar.  Pe viitor, dacă totul merge bine, cei doi soți au în plan deschiderea unui butic cochet, sau a unei cofetării micuțe în care torturile să fie completate de sucuri naturale, care să nu pună în pericol silueta nimănui. Până atunci însă, Cristina studiază și se pregătește să devină make-up artist, pentru a le oferi clientelor sale încrederea de care au nevoie, după ce problema siluetei a fost bifată cu brio, cu ajutorul „dulcelui perfect”. Aceasta nu exclude posibilitatea ca pe viitor să realizeze pentru doritorii mai ecentrici și machiaje raw vegan.

10861141_861327457245643_4448215886674432110_o

Cei care doresc să comande un tort o pot face inclusiv online, iar în 24 de ore, prăjitura va fi livrată în mod gratuit în Cluj-Napoca sau în comuna Florești.

[stextbox id=”custom”]

Ce î nseam ă raw vegan

Raw înseamnă crud, iar vegan presupune excluderea oricărui produs de origine animală. Raw food sau hrana vie  este de fapt o revenire la natură, la alimentele aflate în starea lor firească, crudă, al căror conținut de vitamine, minerale și enzime este intact, nealterat de procese termice. Legume și leguminoase, germeni și vlăstari, semințe și nuci, fructe proaspete sau uscate, dar și superalimente (superfoods), acestea sunt ingredientele preparatelor raw vegan gustoase și sănătoase.

„Personal, pledez pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată, în care alimentele de origine vegetală și cele de origine animală, cele raw și cele preparate termic, coexistă într-o armonie deplină care să asigure o sănătate optimă. Sănătos nu înseamnă plictisitor sau rău la gust și pot demonstra acest lucru prin torturile mele ”, spune Cristina.

[/stextbox]

Coktail de nutrien ț i

Torturile raw vegan The Healthy Cake se prepară numai la comandă, fiind mereu proaspete. Ingredientele torturilor au fost alese astfel încât fiecare tort să fie nu doar un deliciu, ci și un cocktail de nutrienți: semințe și nuci, surse de proteine și acizi grași esențiali, fructe proaspete și uscate în mod natural, la soare, pline de vitamine și minerale, dar și superalimente (superfoods), cele mai complexe surse de nutrienți, dintre care cei mai benefici sunt cei cu proprietăți antioxidante: nuci și semințe: cocos, migdale, nuci, caju, fistic; îndulcitori naturali: miere, sirop de agave; superalimente: lucuma, goji, chia, agar-agar; fructe uscate și proaspete: portocale, banane, limes, lămâi, afine, zmeură, căpșuni, stafide, smochine, curmale, goji, merișoare; pudre naturale: cacao, lucuma; condimente naturale: vanilie, mentă; uleiuri și unturi naturale: unt de cacao, unt de cocos.

Siropul de agave este unul dintre cei mai populari îndulcitori naturali datorită gustului său neutru, a puterii mari de îndulcire și a indicelui glicemic mai mic decât al zahărului sau al mierii, care îl face potrivit pentru consum, în moderație, chiar și pentru diabetici.

tort-raw-vegan-lime-menta-900x410

tort-raw-vegan-cocos-zmeura-900x410

Torturile raw vegan create de Cristina Kallo sunt ornate astfel încât să fie și o încântare vizuală, nu doar a papilelor gustative și sunt o opțiune excelentă pentru toți cei preocupați de o alimentație sănătoasă, pentru cei mici sau pentru bunici, pentru persoanele care suferă de diabet sau de intoleranță la lactoză ori gluten.

Distribuie:

Postaţi un comentariu