Mafia lemnului din Cluj, întreţinută de politicieni

Ministrul Lucia Varga strânge de gât mafia lemnului din Cluj. Foto: gandul.info

Sute de mii de metri cubi de masă lemnoasă au dispărut din pădurile Clujului, potrivit unei situaţii prezentate vineri de ministrul delegat pentru ape, păduri şi piscicultură, Lucia Varga, şi de directorul Romsilva, Adam Crăciunescu.

Conform datelor prezentate, în ultimii 7-8 ani au dispărut peste 345.000 de metri cubi de lemn, cu o pagubă estimată la 54, 7 milioane de lei.

Pagubele respective au fost constatate la numai trei ocoale silvice din totalul celor 13 existente în judeţul Cluj, existând posibilitatea ca aceeaşi situaţie să fie întâlnită şi cu ocazia controalelor care vor fi efectuate la restul ocoalelor silvice.

”Mafia lemnului în judeţul Cluj a fost la ea acasă şi a fost întreţinută inclusiv de factori politici”, a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul Lucia Varga.

Directorul Romsilva, Adam Crăciunescu, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că într-o primă fază au fost sancţionaţi 34 de ingineri silvici şi 17 pădurari au fost suspendaţi, urmând să le fie desfăcute contractele de muncă.

De asemenea,   fost schimbată directoarea economică a Direcţiei Silvice Cluj şi au fost schimbaţi şefii a două ocoale silvice.

Lucia Varga şi Adam Crăciunescu au mai spus că, de asemenea, vor fi făcute mai multe denunţuri penale în cazurile de furturi de material lemnos.

Distribuie:

Postaţi un comentariu