Lupta trenurilor. CFR şi Remarul se dau reciproc în judecată

CFR Călători a dat în judecată SC Remarul SA, sub acuzaţia că 34 de vagoane furnizare de firma clujeană conţin azbest, substanţă posibil cancerigenă, interzisă în UE din 2007.

CFR cere, printre altele, anularea contractului în cazul vagoanelor cancerigene care au costat 87 de milioane de lei. Se pare că CFR ar fi cerut în mai multe rânduri anularea contractului, iar în cele din urmă ar fi apelat la plângere în instanţă.

Reprezentanţii conducerii SC Remarul ne-au declarat că din punctul lor de vedere au fost respectate toate normele în domeniu.

”Noi am aflat din presă că CFR Călători ne-a acţionat în judecată pe această temă. Nu am primit nici o comunicare oficială referitoare la acest aspect. Din punctul nostru de vedere livrarea produselor respective către CFR călători s-a făcut cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare. Partea legată de azbest e o chestie foarte tehnică şi atunci şi noi aşteptăm să primim oficial documentele, să vedem exact care e obiectul pretenţiilor CFR Călători şi în funcţie de asta ne vom formula şi noi o poziţie oficială”, se precizează în punctul de vedere transmis de conducerea SC Remarul.

Tensiunile dintre cele două firme sunt mai vechi şi nu este prima dată când ele au ajuns să se judece în instanţă.

Ultima dată, Remarul a acţionat în instanţă pe CFR pentru neplata unor contracte în valoare de 15 milioane de euro şi a câştigat procesul.

Remarul Cluj a fost implicată, prin partenerii săi de la Transferoviar Group, şi în demersurile de privatizare a CFR Marfă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu