Lucia Varga în inspecţie la Aeroportul Internaţional din Cluj: „Lucrările sunt în grafic!”

Ministrul Lucia Varga împreună cu reprezentanţii instituţilor din Cluj/Foto:Laura Goarnă

Pista va avea lungimea de 2100 de metri în primă instanţă, urmând ca la sfârşitul lucrărilor să aibă o lungime de 3500 de metri. Lucrările pentru modernizarea aeroportului nu se vor opri aici, urmând ca extinderea aeroportului să fie un proiect pentru perioada imediat următoare. Președintele Consiliului Judeţean Cluj şi ministrul delegat al Apelor și al Pădurilor, Lucia Varga, au vizitat şantierul în lucru de la aeroport.

„Am fost şi am verificat lucrările de deviere a râului Becaş, lucrări care sunt în grafic, fiind finalizate aproximativ 30% din ele, urmând ca lucrările să se încheie la sfârşitul lunii august. Sunt necesari încă 7, 4 milioane pentru finalizare şi în maxim două săptămâni vom aloca suma de bani. Mă interesează ca aceste lucrări pe care le efectuăm să fie de calitate. Banii publici trebuie să fie folosiţi cu responsabilitate”, a declarat Lucia Varga

Întrebat de lucrările aflate în desfăşurare, dirigintele de şantier a spus că lucrările sunt respectate şi planurile sunt urmate întocmai.

„Constructorul are un program al calitaţii stabilit de proiectant, programul calităţii este respectat şi avizat de către Inspectoratul de Stat în Construcţii Cluj. Documentele sunt întocmite la zi prin atribuţile pe care le am eu împreună cu şeful de şantier. Problema este ca activitatea să se desfăşoare în continuare, deci nu sunt probleme legate de calitatea executării construcţiei. Au fost respectate cerinţele proiectului, dar au fost probleme cu ceva propietari, probleme pe care le-am rezolvat”, a declarat Buda Valer, dirigintele de şantier pentru lucrarea „Amenajare râu Someş Mic în Municipiul Cluj

În legătură cu problemele la lucrările deja efectuate, preşedintele Consiliului Judeţean Horea Uioreanu a vrut să puncteze că nu sunt probleme majore şi că problemele care vor apărea vor fi rezolvate.

„Undeva în 15 octombrie, această mare investiţie, pista de 2100 de metri vrem să devină funcţională. Este un efort conjugat al tuturor celor implicaţi. Eu vreau să încep cu anumite lucruri care au apărut în presă şi anume câteva fisuri apărute în pistă. Da, este adevărat sunt dale care au fisuri superficiale. În patru dintre cele 2400 de dale, cât conţine această pistă, există fisuri absolut superficiale. Ele s-au şi remediat, din punctul nostru de vedere, nu există nici un motiv de îngrijorare”, a declarat în cadrul conferinţei de presă Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj

„Din punct de vedere al exproprierii noi suntem în grafic, mai bine de jumătate din cei care au fost expropriaţi au acceptat sumele de bani oferite, ceilalâi se vor adresa instanţei probabil”, a spus Horea Uioreanu atunci când a fost întrebat de problema expropriaţilor.

Lucrările în desfăşurare sunt efectuate cu ajutorul a nouă excavatoare, 20 de mijloace de transport mari şi opt buldozere.

 

Mai jos puteţi vizualiza o galerie foto cu vizita la lucrările de la Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca.

[nggallery id=9]

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu