Licitaţie pentru lucrările de extindere a Tetarom I

Parcul Industrial Tetarom I se extinde pe bani europeni. Consiliul Judeţean Cluj a publicat pe SEAP anunţul de licitaţie privind atribuirea Contractului de lucrări pentru „Dezvoltare Parc Industrial Tetarom I – Edificare Clădiri, Extindere şi Modernizare Infrastructură”. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”.

Valoarea estimată a lucrării este de 53.857.388, 45 lei fără TVA, şi presupune devierea unor reţele electrice şi utilitare şi realizarea altora noi, precum şi extinderea reţelei de drumuri din parcul industrial şi amenajarea unor noi parcări. Câştigătorul licitaţiei va mai trebui să construiască imobile pentru birouri, un nou sediu administrativ şi o hală de depozitare. Ofertele pot fi depuse până în 22 octombrie, Termenul de execuţie a lucrărilor este de 17 luni de la data semnării contractului.

La finalizarea acestui proiect de extindere a parcului industrial Trtarom I, la noile utilităţi de producţie vor avea acces firmele specializate în software, electronică, telecomunicaţii, automatizări industriale, logistică, depozitare şi servicii de uz general.

Implementarea proiectului cu finanţare european a demarat pe 27 aprilie 2013, termenul de finalizare fiind 27 iulie 2015. Valoarea totală a proiectului de extindere a parcului industrial Tetarom I este de 69.136.932, 99 lei, din care 30.732.110, 89 lei nerambursabili.

Parcul Industrial Tetarom I este primul parc industrial din Județul Cluj și a fost inaugurat în anul 2005. Parcul se întinde pe o suprafaţă de 320.000 de metri pătraţi, aici activând 50 de companii care au creat 2000 de locuri de muncă. Valoarea investiţiilor realizate de aceste firme se ridică la 60 de milioane de euro.

În prezent Consiliul Judeţean Cluj are în derulare şi o altă licitaţie, pentru construirea Parcului industrial Tetarom IV, la Feleacu. Ofertele vor fi deschise în 15 octombrie, iar termenul de realizare este de 44 de luni de la semnarea contractului. În acest caz, valoarea totală estimată a contractului de lucrări este de 42.592.779, 94 lei fără TVA.

Distribuie:

Postaţi un comentariu