Liceul Tehnologic „Vlădeasa” a primit bani de centrală termică de la CJ

După cinci ani de la începerea investiţiei într-un nou sistem de încălzire, Liceul Tehnologic “Vlădeasa” din Huedin, la care învaţă 1.80 de elevi a primit bani pentru achiziţionarea centralei termice, ultima parte necesară pentru încheierea lucrărilor.

Banii au fost aprobaţi la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Cluj, după discuţii cu scântei. Mai exact grupul de consilieri PDL a susţinut necesitatea ca suma de 50.000 de lei să fie alocată pentru lucrările la reţeaua de gaz din Huedin, şi au plecat nemulţumiţi din şedinţă pentru că s-a votat alocarea acestei sume către liceu.

„Domnii consilieri ai PD au cerut să alocăm 50 de mii de lei pentru lucrările care sunt de efectuat la reţeaua de alimentare cu gaz a oraşului Huedin, în detrimentul Liceului Tehnologic „Vlădeasa”. Sunt perfect de acord cu faptul că această investiție este importantă pentru Huedin nu doar din punct de vedere social, ci şi ca implicații economice, dar 50 de mii de lei (puțin peste 11 mii de euro) nu rezolvau nimic. Pentru alimentarea cu gaze naturale este nevoie, la ultima ajustare, de 3, 5 milioane de euro, lucrarea nu este atribuită, deci banii judeţului nu doar că nu contau, dar nici nu rezolvau o urgenţă. Pe de altă parte, la Liceul Tehnologic „Vlădeasa” instalaţia de încălzire centrală aşteaptă finalizarea de mai bine de cinci ani, fiind realizată reţeaua internă şi toate racordurile. Practic, e nevoie doar de achiziţionarea şi montarea centralei termice pentru ca 1080 de elevi şi cadrele didactice care predau aici, la al doilea liceu ca mărime din judeţul Cluj, să beneficieze de condiţii civilizate. În aceste condiţii, era firesc să finalizăm o investiţie, mai ales având în vedere faptul că această sumă nu folosea cu nimic lucrărilor de introducere a gazului în Huedin”, precizează președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu