Legea audiovizualului – schimbări și fond pentru emisiunile culturale

Sorin Roșca Stănescu a ales miercuri, 7 august, instituția Consiliului Județean pentru a ține o dezbatere care să vizeze legea audiovizualului. Împreună cu președintele Consiliului Județean, Horea Uioreanu și vicepreședintele, Ioan Oleleu, senatorul a adus această problemă în discuție deoarece legea audiovizualului trebuie să fie dezbătută și revizuită.

„Este nevoie de o nouă lege a audiovizualului, deoarece orice lege trebuie să fie revizuită și acum este momentul, ca împreună, să rescriem această lege, consultându-ne cu toți cei pe care îi privește în mod direct. O să ținem patru dezbateri: la Cluj, la Iași la Constanța și la București. Am ales Cluj-Napoca ca primă locație deoarece aici este o concentrare extraordinară de presă”, a declarat senatorul Sorin Roșca Stănescu.

Prezent la dezbatere, Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) a venit cu idei care să reîmprospăteze legea.

„Să oferim sprijin radiodifuzorilor prin realizarea unui fond care să sprijine emisiunile culturale. După realizarea unui calcul am realizat că dacă se adună o sumă de 15 milioane de euro ar susține dezvoltarea emisiunilor culturale. Nu trebuie să transformăm un post cu acoperire națională într-un loc de dezmăț”, a spus Valentin Jucan, membru CNA

După expunerea ideilor de către Valentin Jucan, Sorin Roșca Stănescu a deschis și el o serie de probleme care ar trebui ridicate: protecția minorilor, libertatea presei, autofinanțare și reîntoarcerea banilor proveniți din amenzi într-un fond care să ajute instituțiile de presă să obțină finanțare și de altundeva în afară de publicitate.

Conform membrului CNA anul trecut au fost încasați 4 milioane de lei din amenzi, iar CNA-ul câștigă 90% din procesele în care este implicat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu