Laser de 25.000 de euro pentru Spitalul TBC

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj dispune de azi de un aparat laser de ultimă generație unic în România.

Aparatul este utilizat în cadrul intervenţiilor chirurgicale toracice pentru înlăturarea laparoscopică a metastazelor pulmonare multiple și a fost dat în folosință azi, în prezența medicului Dan Nicolau, şeful secţiei de chirurgie toracică a Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” și a preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

„Avantajele acestei noi tehnici constau în posibilitatea extirpării mai multor metastaze pulmonare în condiţiile conservării plămânului sănătos, cu excluderea hemoragiei normale care apare în chirurgia clasică cu bisturiul. Totodată, cu ajutorul acestuia, recuperarea postoperatorie a pacientului este mult mai uşoară, acesta putând fi externat în maximum 3-4 zile, durerile sunt mult mai suportabile iar recuperarea este una rapidă, cu o rată mică a complicaţiilor post operatorii”, se arată într-un comunicat al Biroului de Bresă din cadrul Consiliului Județean Cluj.

Aparatul laser în valoare de 25.000 de euro a fost achiziţionat din Germania cu fonduri alocate de Consiliul Judeţean Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu