La loc comanda! O operaţie îl ţine departe de Cluj pe Viktor Orban

Premierul Ungariei, Viktor Orban, avea programată pentru mâine o vizită la Cluj, la inaugurarea Facultăţii de Ştiinţe şi Arte a Universităţii Sapientia, urmând să fie însoţit de vicepremierul Semjen Zsolt şi de Nemeth Zsolt, secretar de stat în Ministerul de Externe al Ungariei.

Consulul General al Ungariei la Cluj Napoca, Magdo Janos, chiar ne confirmase prezenţa lui Viktor Orban la Cluj şi spunea că acesta urma să se întoarcă în Ungaria în cursul aceleiaşi zile.

În cele din urmă, Viktor Orban şi-a anulat vizita din cauza unor probleme medicale.

Decanul Facultăţii de Ştiinţe şi Arte a Universităţii Sapientia, Tonk Marton, ne-a declarat că Viktor Orban a suferit o operaţie chirurgicală la începutul săptămânii şi că el nu s-a refăcut încă pentru a putea să facă deplasarea, dar că va transmite un mesaj video.

Tonk Marton a spus însă că vor fi prezenţi ceilalţi doi oficiali din Ungaria, vicepremierul Semjen Zsolt şi de Nemeth Zsolt, secretar de stat în Ministerul de Externe al Ungariei.

În cadrul vizitei la Cluj, Viktor Orban avea în program şi o întrevedere cu primarul Emil Boc şi o scurtă vizită în localitatea Răscruci, la un eveniment organizat de Fundaţia Kallos Zoltan.

Viktor Orban a vizitat Clujul în 2002, când a fost inaugurat sediul Universităţii Sapientia.

Clădirea facultăţii care va fi inaugurată mâine a costat aproximativ cinci milioane de euro şi costurile au fost suportate în cea mai mare parte de Guvernul Ungariei, dar şi din fondurile universităţii şi ale unor fundaţii ungare.

Facultatea de Ştiinţe şi Arte pregăteşte trei sute de studenţi maghiari în patru specializări la nivel licenţă: ştiinţa mediului, fotografie, cinematografie, media, relaţii internaţionale şi studii europene şi drept, la care se adaugă mai multe masterate. Facultatea are o suprafaţă construită de 6.500 de metri pătraţi în două clădiri cu opt şi şase etaje, dispune de internet wifi şi are un studio TV, laboratoare, opt săli de curs, o bibliotecă, un amfiteatru de circa 200 de locuri, care se poate transforma în sală de cinema, şi o sală unde se pot simula procese în instanţă.

Universitatea Sapientia este o unitate de învăţământ privată, cu facultăţi la Cluj Napoca, Târgu Mureş şi Miercurea Ciuc. Universitatea a fost înfiinţată în anul 2001.

Distribuie:

Postaţi un comentariu