Instanța a anulat concedierile de la Mechel Câmpia Turzii

Mechel a vândut pe câțiva dolari combinatul de la Câmpia Turzii

Ultimele concedieri efectuate de administratorul Mechel Câmpia Turzii la începutul acestei luni au fost anulate de Tribunalul Comercial Cluj. Mai exact instanța a decis că nu s-a respectat legea în cazul procedurii de concediere a 148 de angajați.

Potrivit președintelui Tribunalului Comercial Cluj, Flaviu Moțu nu au fost parcurși pașii prevăzuți de lege, astfel că a fost admisă parțial contestația depusă de sindicatul de la Mechel. Ca atare preavizele celor 148 de muncitori au fost anulate.

Președintele sindicatului de la Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu susține că decizia este perfect normală. ”E o decizie normală, Atâta timp cât nu a fost respectată procedura de consultare-informare a sindicatului e firesc să se dea o asemenea decizie. Să vadă și administratorul societății că nu poate tăia și spânzura cum vrea. E important că oamenii au mai câștigat un timp în combinat. Nu ne facem însă iluzii că cei care duc societatea vor ca producția să meargă mai departe. Probabil vor contesta decizia, dar noi mai câștigăm cel puțin două luni cu procedurile legale. Oricum și în prezent se lucrează doar cu 2-3 mașini, așa de ochii lumii, ca să nu se spună că nu există producție” a precizat Pascu.

La începutul acestei luni conducerea Mechel Câmpia Turzii a anunțat concedierea a aproape 150 de muncitori, dar oamenii au fost anunțati abia în 3 iulie că în 5 iulie vor primi preavizele. Ca atare sindicatul a decis contestatea măsurii și instanța i-a dat câștig de cauză.

Distribuie:

Postaţi un comentariu