Inaugurarea pistei, prilej de nou scandal în Consiliul Județean

Consilierii județeni au primit la ședința de astăzi, din partea președintelui instituției, Horea Uioreanu, diplome și medalii pentru meritele lor în dezvoltarea aeroportului clujean. Diplomele au fost oferite și directorilor din Consiliu, dar și foștilor președinți ai Consiliului Județean, Alin Tișe, Marius Nicoară, Șerban Grațian, Ioan Rus, Romulus Constantinescu.

Gestul lui Uioreanu s-a lăsat însă cu schimburi aprige de replici în ședința plenului. Și asta nu la momentul festiv, când toți consilierii au luat diplomele și medalii, ci când s-a ajuns la discutarea rectificării de buget.

”Văd că se iau bani de la Regia noastră de drumuri și se dau la aeroport. Vreau deci să subliniez că această rectificare se face în urma neputinței dumneavostră de a aduce bani de la București, pentru că avem nevoie și de drumuri și de aeroport. Și în acest sens vreau să spun că ar fi fost frumos să îi dați o diplomă și fostului premier Emil Boc care a sprjinit de la București investițiile în Cluj”, a spus consilierul PDL, Mariana Leș.

”Cu drag îl menționam, dacă dădea un ban. Eu am dat diplome tuturor celor care au contribuit la dezvoltarea aeroportului, iar Emil Boc nu a dat nici un ban. Și ar fi bine să nu mai încerce să își însușească proiectele altora cum a făcut și acum două zile cu parcul de la mall”, a replicat iritat Uioreanu.

”Cum puteți să spuneți așa ceva”, a sărit consilierrul PDL, Alexandru Coroian. ”Eu zic să lăsați evenimentul acesta clujenilor,  m-ați amenințat că aduceți expropriații, aduceti-i. Eu v-am dat o diplomă și o medali și dumneavoastră m-ați amenințat cu expropriații”, a spus Uioreanu. ”Mințiți ordinar! Cum v-am amenințat, pe cine ați auzit, nu știu de unde le scoateți. Fabulați! Vorbiți prostii!. Eu am swpus doar că mai degrabă o diplomă meritau expropriații că și ei au contribuit la dezvoltarea aeroportului”, s-a apărat Coroian, care apoi a și părăsit sala de ședințe.

Cearta a continuat însă minute bune.  ”Acele sume de bani, care spuneți că sunt de la drumuri, practic sunt de la modernizare pentru cele două firme care nu au reușit încă să își termine tronsoanele. Așa că urgența era aeroportul. Și spun și eu, nici un leu nu a dat Boc nici acum, nici când era premier”, a declarat Ioan Oleleu. ”Îmi pare rău că deturnați discuția, eu nu am minimalizat nici importanța drumurilor, nici a aeroportului, doar am zis că nu sunteți în stare să aduceți bani de la Guvern”, a continuat Mariana Leș.

”Nu incompetența noastră, ci contractele cu Kiat, pe care ni le-a lăsat Tișe, au făcut ca drumurile să nu poate fi făcute. Și noi știm să ne descurcăm și cu banii noștri, vă promitem că vom face și drumurile”, a spus în încheiere Uioreanu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu