În “războiul” Bîldea-Boc, Prefectura îi dă dreptate consilierului

Consilierul local PNL, Ioan Bîldea s-a adresat Instituţiei Prefectului Cluj după ce la ultima şedinţă, majoritatea din Consiliul Local, alcătuită de consilierii PDL şi UDMR, s-a abţinut la aprobarea unei hotărâri de consiliu prin care liberalul să fie numit într-una din comisiile de specialitate ale forului local.

Mai exact Bîldea a contestat la prefectură neadoptarea HCL 4/27.01.2014. Potrivit legii, consilierii locali au dreptul de a fi nominalizaţi în maxim trei comisii de specialitate.

În răspunsul prefecturii se arată că prin decizia luată forul local nu respectă legea. “Având în vedere prevederile legale în vigoare, dreptul consilierilor locali de a fi membri într-una sau mai multe comisii de specialitate este recunoscut de lege, astfel încât se impune promovarea unui proiect de hotărâre având ca obiect nominalizarea consilierului local Bîldea Ioan într-una sau mai multe comisii de specialitate, precum şi adoptatea unei hotărâri în acest sens”, se arată în adresa înaintată de această instituţie către Consiliul Local Cluj-Napoca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu