Galerie Foto/ Ziua Națională, sărbătorită de mii de clujeni în Piața Avram Iancu

Foto: Radu Hângănuț

Ca în fiecare an, clujenii au iești cu mic cu mare în centrul orașului pentru a asista la manifestațiile organizate cu prilejul Zilei Naționale a României. Înarmați cu baloane, stegulețe sau fulare „tricolore”, clujenii au mers înPiața Avram Iancu în special pentru a admira parada militară, care a făcut deliciul celor mici.

Evenimentele au început la ora 12:00, cu slujba oficiată în Catedrala Mitropolitană Ortodoxă Română, după care reprezentanții municipalității și ai principalelor instituții din oraș au cinstit memoria ostașilor români depunând coroane de flori lângă statuia lui Avram Iancu din piața cu același nume.

La ora 12:30, spre bucuria copiilor prezenți la eveniment, a început mult așteptata paradă militară. Clujenii au putut admira cei 250 de militari ai MaPN, precum şi cei aproximativ 150 de angajaţi ai M.A.I, ai Jandarmeriei clujene, Poliţiei Locale și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență-Cluj.

„Vedetele” defilării au fost mașinile de intervenție din dotarea armatei. În aplauzele publicului și supravegheate de la înălțime de un elicopter al MApN, și-au făcut apariția un aruncător de grenade, transportoare blindate echipate cu instalaţii de aruncătoare de proiectile reactive, autospeciale de intervenţie, maşini de luptă echipate cu rachete antiaeriene, o autostaţie radio Panther şi sistemul antiaerian GEPARD.

Transilvania Reporter vă prezintă programul Zilei Naţionale a României:

orele 18:00-19:50 Piaţa Unirii- concert Elena Gheorghe şi Voltaj

ora 19.00 Piaţa Unirii – aprinderea iluminatului festiv

ora 19.50 Retragerea cu torţe pe traseul Piaţa Lucian Blaga – strada Napoca – Bulevardul Eroilor – Piaţa Avram Iancu – Piaţa Lucian Blaga

ora 20:00 Piaţa Avram Iancu-  spectacol de artificii

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Radu Hângănuț.

[nggallery id=310]

Distribuie:

Postaţi un comentariu