Gala Excelenţei clujene în educaţie 2015. Toamna se numără olimpicii și premiile

Galei Excelenței clujene în educație va premia anul acesta nu mai puțin de 500 de elevi și profesori clujeni care au obținut rezultate deosebite la olimpiade și concursuri școlare. Pentru prima dată, elevii sunt premiați împreună cu profesorii, întrucât s-a mers pe ideea că astfel de rezultate nu pot fi obținute altfel decât în echipă. Marți, 22 septembrie 2015 a avut loc festivitatea de premiere pentru domeniile Teoretic, Special și Confesional, urmând ca joi, 24 septembrie de la ora 15:30 să fie premiate performanțele din Arte și Sport. Astfel, în prima parte a Galei au fost premiați 160 de olimpici și peste 100 de profesori.

„Suntem din nou într-un moment de bilanț, într-un moment în care am încheiat anul școlar 2014-2015 cu rezultate excepționale la nivelul învățământului preuniversitar clujean și cred că cuvintele nu sunt prea mari, un an în care rezultatele obținute la BAC și la Evaluarea Națională ne-au făcut să ne situăm pe  locurile I și II pe țară. Profesorii la rândul lor au obținut locurile I și II pe țară la examenul de titularizare. Aceste lucruri nu sunt întâmplătoare. Suntem într-un moment în care aș vrea să vă mulțumim tuturor pentru ceea ce faceți, pentru rezultatele pe care județul Cluj le-a obținut, rezultate care se datorează în egală măsură conducerii școlilor, profesorilor, elevilor și nu în ultimul rând părinților. Faptul că la Cluj se obțin asemenea rezultate se datorează acestei excelente conlucrări care există între toți acești factori”, a declarat Valentin Cuibus, Șeful Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

DSC_0986

Atât Mitropolitul Andrei Andreicuț, cât și Prefectul Județului Cluj, Gheorghe Vușcan i-au îndemnat pe elevi să rămână în țară pentru că și aici este nevoie de persoane valoroase. „Puterea unei comunități vine din oamenii din comunitatea respectivă, iar puterea Clujului vine din universitățile clujene, din instituțiile de artă și cultură și din școala preuniversitară. Nu uitați casa voastră este Clujul, casa voastră este România”, a spus Vușcan.

Cel mai premiat elev din acest an a fost Alexandru Velea, fost elev al Liceului de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca. Anul acesta tânărul și-a adăugat în palmares două medalii importante: aur la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, desfăşurată în perioada 29 iunie – 4 iulie, la Brno (Cehia) și argint la Olimpiada Internaţională de Informatică 2015, care s-a desfășurat anul acesta la Almaty (Kazahstan).

În cadrul Galei au fost desemnat primele trei licee din județul Cluj. Anul următor vor exista încă două astfel de topuri pentru școlile gimnaziale din județ, dar și pentru cele din zona rurală. Anul acesta au fost premiate cinci licee, urmând ca banii primiți să fie folosiți exclusiv pentru dotarea unităților de învățământ. De asemenea, au fost premiați, în premieră, toți directorii și directorii adjuncți ai acestor instituții.

DSC_1012

Topul liceelor din Cluj-Napoca

  1. Colegiul Național „Emil Racoviță” – a primit un voucher în valoare de 5.000 de lei
  2. Liceul Teoretic „Nicolaie Bălcescu” – a primit un voucher în valoare de 4.000 de lei
  3. Liceul Teoretic „Avram Iancu” și Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai” – au primit fiecare câte un voucher în valoare de 3.000 de lei
  • Colegiul Tehnic „Raluca Ripan” – a primit o Diplomă de excelență și un voucher în valoare de 3.000 de lei
  • Un premiu special a fost acordat Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca în valoarea de 3.000 de lei

Notă: În alcătuirea acestui top s-au luat în considerare ultimele medii de intrare la liceu, mediile obținute de elevi la Testele Naționale și la examenul de Bacalaureat, precum și mediile obținute de elevi pe parcursul anului școlar 2014-2015.

Consiliul Județean a alocat pentru această gală 250.000 de lei. În total vor fi alocate 250 de premii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu