Foto/Video. „Podul lui Băsescu” de la Gilău are doar capetele și pilonii

În momentul de față, la Gilău, în zona Someșului Mic se pot găsi doar capetele de pod și pilonii/ Foto: Radu Bărăian

Președintele Traian Băsescu s-a arătat indignat de situația actuală a Autostrăzii Transilvania și în special a podului de la Gilău care trece peste Someșul Mic.

“Trag un semnal de alarmă special pentru Autostrada Transilvania. Aici s-a procedat ca şi la Tronsonul Nădlac – Arad, fără cap. S-a făcut anularea contractului fără să se pună ceva în loc. Sunt zone care se degradează. De exemplu, podul peste Someşul mic, de la Gilău, mai trebuie doar câteva bretele şi pus asfaltul. De asemenea, sunt foarte multe picioare, piloni de poduri turnate, la care betonul a rămas 1.5-2 metri în afară. Dar vă imaginaţi ce se va intâmpla cu acel fier şi o întreagă lucrare va trebui reluată. Am văzut eu personal cum se degradează podul de la Gilău peste Someşul Mic. Acolo s-au început lucrările şi mai trebuie doar câţiva kilometri de autostradă ca podul să fie funcţional”, a declarat luni Băsescu, citat de Mediafax.

Lucrurile nu stau însă chiar așa. O echipă transilvaniareporter.ro a verificat marți stadiul lucrărilor, la fața locului, iar bucata de autostradă care trece peste râul Someșul Mic nici măcar nu este construită, în zonă fiind doar pilonii care ar trebui să susțină suprastructura, și cele două capete de pod, de altfel lăsate de izbeliște, vegetația sălbatică făcându-și simțită prezența.

Mai jos puteți viziona o secvență video cu situația actuală de la podul din Gilău

În zonă nu există niciun poduleț, cât de mic, chiar și pentru locuitorii din apropiere, care să facă trecerea de pe o parte pe alta a râului. Traversarea Someșului în acel loc este imposibilă, deoarece apa ajunge și la șase metri adâncime. „Dacă vrem să trecem podul trebuie să mergem de-a lungul râului trei kilometri spre Florești. Aici nu ai cum să faci acest lucru. La podul din Florești se poate trece liniștit și cu mașina”,  a declarat Alexandru Miclăuș, un tânăr care locuiește în zonă.

Locul construcției este de-a dreptul pustiu. Localnicii spun că nu au mai văzut activitate în zonă de luni de zile.

Proiectul Autostrăzii Transilvania de 415 kilometri s-a desfășurat într-un ritm lent, iar până în acest moment s-au construit doar 52 de kilometri. Proiectul a început în 2004 și trebuia încheiat în 2012, în baza unui contract de 2.2 miliarde de euro semnat cu Bechtel. Contractul a fost reziliat anul acesta.

Mai jos puteți vedea o galerie foto realizată în zona podului de peste Someșul Mic 

[nggallery id=109]

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu