Foto/Video: Trotuarul rupt de la podul Traian a fost înlăturat

Lucrările la pod/Foto:Dan Bodea

UPDATE: La ora 17.30 s-a redeschis circulaţia auto pe podul Traian, pe trei benzi. Biroul mass-media al Primăriei clujene a anunţat că circulaţia pe cea de-a patra bandă va fi reluată în cursul acestei seri. “Menţionăm că în zonă au fost luate măsuri de protecţie, urmând să se circule cu restricţii de viteză. În ceea ce priveşte circulaţia pietonală pe podul Traian, aceasta va rămâne închisă pe trotuarul avariat”, se arată în comunicatul primăriei.

 

În jurul orei 15.00 a fost ridicată pe partea carosabilă bucata de pod fisurată pentru a fi dezmembrată.

Materialul video cu lucrările care s-au efectuat la pod

„Lucrările au durat mai bine de două ore pentru că implicau riscuri foarte mari. Putea să se rupă în două bucata deja surpată și să spargă magistrala de apă”, a declarat Gheorghe Șurubaru, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

„Vom elimina bucatile care s-au ridicat, vom securiza zona astfel încat să nu existe pericol de accidente. Există o expertiză și un studiu de fezabilitate. Luni ne vom întâlni cu toți factorii care sunt implicați în reabilitarea podului.  Podul este foarte vechi, este îmbătrânit sunt lucruri care nu se pot vedea. Acest pod este prins într-un program de reabilitare. Este normal să se intample asa ceva în fiecare oras care are poduri vechi! Circulația, având vedere expertiza se va desfășura normal în continuare, mai puțin partea pietonală”, a mai spus Șurubaru

Puteți vedea o galerie foto realizată de fotoreporterul Dan Bodea

[nggallery id=84]

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu