Fotoreportaj: „Peninsula”. Dimineața. Pe răcoare

Peninsularii nu se odihnesc nici la vremea răsăritului de soare

Duminică, ora 6.00. Drumul spre Valea Gârbăului. Spre Peninsula. Ultima zi a festivalului. Câteva taxiuri duc peninsulari în oraș. Câțiva, cu glugile pe cap, mai mult sau mai puțin siguri pe picioarelor lor, se încumetă să meargă pe jos spre Cluj. Pentru ei distracția s-a încheiat.

Din parcare se aude deja muzică. Deci, clar! Ei, vara, nu dorm. O mașină bleumarin are portbagajul deschis. Înăuntru, un tânăr servește micul dejun. Afară e frig. Conștiincioși, cei de la intrare verifică brățările de la mâini, dovada dreptului de a intra la festival. În prima parte a aleii ce duce în inima „Peninsulei” e liniște, standurile de mâncare sunt închise. Doar elicopterul (240 de lei pentru 15 minute) își așteaptă clienții. Au fost, până acum, zece de toți, majoritatea, surprinzător, români, cei care și-au permis luxul de a da 50 de euro pentru a vedea Făgetul de sus.

Un grup de tineri „veseli”, cu atitudine de adevărați peninsulari, trei băieți cu berile în mână și o fată își, manifestă starea de (beat)itudine. Mai mult, băiețiilor nu le este frig. Fata, îmbrăcată în maieu, își ține brațele încrucișate pe piept, în speranța că va îndepărta răcoarea dimineții. „Unde apar pozele? Da, nu, nu e bine, dacă mă vede șefu’ pe net mă dă afară”, spune unul dintre ei, după ce se ridică de pe jos, din poziția pe care a luat-o pentru a da bine în poze.

Pe deal în depărtare se văd agățate de copaci două hamace cu locatari în ele. Nu la mare distanță de acolo, o turmă de oi mici și albe paște liniștită.

La mese nu e nimeni, dar pe mese și subliniem, doar „pe mese” și nu „pe lângă”, e plin de pahare goale de plastic, doze de bere și farfurii cu resturi de mâncare. Pahare de bere sunt cu sutele și în fața scenelor, pe iarbă. În rest e curat. Și, în scurtă vreme, apar și angajații de la Rosal care rezolvă treaba. Dacă cineva ar fi pus pariu că dimineața zona va fi “copleșită” de gunoaie și mizerie, ar fi pierdut.

[stextbox id=”custom” defcaption=”true”]Cei din topul neobosiților dansau în trei locuri chiar și în zorii zilei. Care sunt acestea și ce s-a mai întâmplat în dimineața ultimei zile a Peninsulei, citiți pe larg în ediția print de mâine a ziarului Transilvania Reporter. Până atunci, mai jos puteți viziona o galerie foto sugestivă din această dimineață. [/stextbox]

[nggallery id=12]

Distribuie:

Postaţi un comentariu