FOTO/Mini-zoo în Cluj-Napoca. Porumbei de elită și iepuri uriași la târgul Pigeon International Faire

Porumbeii Roller de Cluj (stânga) și Albastru de Cluj (dreapta), două dintre cele mai apreciate specii de porumbei din țară. (FOTO: Dan Bodea)

Expo Transilvania se transformă pentru un weekend într-o mini-grădină zoologică ce va găzdui un concurs între cele mai frumoase exemplare de pormbei și o expoziție de iepuri, găini, prepelițe sau canari. Competiția a adus în Cluj-Napoca atât „atleți” de elită din lumea păsărilor și a animalelor, cât și exemplare care vor putea fi cumpărate de iubitorii de animale.

În cele trei zile de desfășurare ale târgului Pigeon International Faire, iubitorii de păsări și animale de companie vor găsi în incinta Expo Transilvania cei mai buni performeri din lumea porumbei voiajori, cele mai frumoase exemplare de porumbei  de ornament dar și iepuri sau găini dintre cele mai speciale.

În total, 500 de exemplare participă la târg, alături de crescători fiind prezenți și firme care se ocupă de producția de hrană pentru păsări, medicamente sau substanțe nutritive, necesare pentru a transforma, spre exemplu, un simplu porumbel într-un adevărat campion.

Între remarcații acestei ediții se află speciile de porumbei specifice zonei Clujului și anume porumbeii Albastru de Cluj, Jucătorul de Cluj și Roller-ul de Cluj. Aceștia sunt o specie rară în țara noastră, în total, existând mai puțin de 1000 de exemplare din cele trei soiuri. Chiar și așa, acestea nu au fost încă declarate ca fiind specii pe cale de dispariție, organizatorul târgului, Mihai Cornea, explicând faptul că evenimentul are ca țel tragerea unui semnal de alarmă asupra acestor trei specii extrem de valoroase.

Ziua de sâmbătă va fi rezervată celui mai mare târg de animale din România, unde clujenii vor putea vinde și cumpăra animale de comapanie, păsări, furaje sau flori, în timp ce duminică, stadnurile vor mai putea fi vizitate până la ora 14:00.

„Târgul este inedit prin faptul că este cel mai mare târg cu acest specific din România. Sâmbătă va fi cel mai mare târg de păsări de companie, unde vom avea păsări, câini, pisici și alte animale. Avem niște rațe speciale, cele mandarine și cele caroline. Avem și porumbei care costă chiar și 10000 de euro”, spune organizatorul târgului Mihai Cornea.

La târg participă și Florin Moldovan, unul dintre cei mai cunoscuți columbofili clujeni, care a venit la Expo Transilvania alături de familia lui de porumbei campioni, cu care a câștigat numeroase titluri naționale și internaționale în nu mai puțin de 50 de ani de activitate în acest domeniu.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea la Pigeon International Faire.

[nggallery id=209]

Distribuie:

Postaţi un comentariu