FOTO/ Ultimul zbor și „cariera” pistei vechi a Aeroportului Internațional Cluj au dispărut simbolic în ceață

Un nou capitol din istoria Aeroportului Internațional Cluj s-a încheiat odată cu zborul Cluj-Napoca-Dortmund (Foto: Radu Hângănuț)

Pe o ceață ce putea fi tăiată cu cuțitul, pista veche a Aeroportului Internațional Cluj a fost, în mod oficial, scoasă din circuit, ultimul zbor decolând chiar în dimineața zile de sâmbătă înspre orașul german Dortumund. Chiar dacă la evenimentul simbolic nu au mai participat și oficilitățile clujene, călătorii celui din urmă zbor care a plecat de pe vechea pistă  au primit diplome și s-au declarat onorați de faptul că sunt cei care „închid” lunga și tumultoasa carieră a pistei.

Festivitățile au început în noaptea de vineri spre sâmbătă, când la ora 01:15 s-a înregistrat ultima aterizare pe pista veche a Aeroportului Internațional Cluj, prilej cu care președintele Consiliului Județean Cluj, Horia Uioreanu, i-a premiat pe piloții și personalul cursei W6 3406, care pornise din Barcelona cu destinația Cluj-Napoca.

În această dimineață, la ora 07:50, pista veche a aeroportului a bifat cea din urmă decolare, cursa Cluj-Napoca- Dortmund fiind cea cu care facilitatea a fost în mod oficial scoasă din uz.

Călătorii cursei Wizz Air W6 3361 au primit din partea personalului aeroportului diplome onorifice și s-au declarat foarte încântați de faptul că la întoarcere vor ateriza pe o pistă mai bună decât cea veche.

„Sunt foarte onorat. Chiar auzisem ieri că noi vom fi la ultimul zbor de pe această pistă și mă simt onorat. Aștept să mă întorc în țară și să văd cum este noua pistă”, ne-a spus unul dintre călători.

„Mă simt mai bine acum că știu că vine o pistă nou care sper că o să mai fie bună și să nu ne mai zdruncine atât”, spune Nicolae, un pensionar clujean care tocmai se îmbarca în cursa spre Dortmund.

Chiar dacă aeroportul era învelit într-o ceață foarte densă, utimul zbor de pe vechea pistă de decolare-aterizare nu a fost întârziat. În ceea ce privește vechea pistă, aceasta va deveni de astăzi rută de acces pentru noua pistă, urmând ca în cursul acestei dimineți să fie șterse toate marcajele de pe asfalt.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Radu Hângănuț cu ocazia ultimului zbor de pe pista veche a Aeroportului Internațional Cluj.

[nggallery id=234]

Distribuie:

Postaţi un comentariu