Florin Niculescu, invitat special la Jazz in the Park

Unul dintre cei mai buni violoniști de jazz manouche (gypsy jazz) din lume, Florin Niculescu, este invitatul special al Jazz in the Park 2015, unde va susține primul său concert la Cluj-Napoca. Concertul „Florin Niculescu și invitații săi prezintă: Tribut lui Stephane Grappeli” va avea loc în data de 2 iulie, de la ora 20:00, la Opera Maghiară din Cluj.

Considerat succesorul lui Stephane Grappelli, Florin Niculescu este recunoscut pentru tehnica impresionantă, virtuozitate și sensibilitatea muzicală.

De origine romă, Florin Niculescu s-a născut la București în 1967, într-o familie de muzicieni – tatăl și unchiul său erau violoniști, mama –pianistă, iar sora sa – violoncelistă. Primele lecții de vioară le-a primit de la tatăl său, pentru ca la șase ani să devină elev al școlii de muzică „Dinu Lipatti” și ulterior elev premiant al Academiei de muzică „George Enescu”. În 1991 a plecat în Franța pentru a-și întâlni idolul, Stephane Grappelli, cu care s-a cunoscut în 1994, când Grappelli i-a propus să înregistreze un album împreună. În 2001 i s-a alăturat lui Bireli Lagrene în „Gypsy Project”, cuplul fiind considerat urmașul muzical al lui Django Reinhardt și Stephane Grappelli. Discografia sa include cinci albume și a colaborat cu muzicieni precum Jimmy Rosenberg, Babik Reinhardt (fiul lui Django Reinhardt), Jon Larsen, George Benson, Angela Gheorghiu, precum și cu interpreți pop: Charles Aznavour, Patricia Kaas, Patrick Bruel, Johnny Hallyday și Henri Salvador.

[stextbox id=”custom”]CONCURS! Transilvania Reporter te trimite la Jazz in the park.Îți oferim șansa de a câștiga doua invitații duble la concertul susținut de Florin Niculescu, unul dintre cei mai buni violoniști de jazz manouche (gypsy jazz) din lume. Tot ce trebuie sa faci este sa dai like paginii noastre de Facebook și să distribui fotografia concursului pe profilul tău până joi, 2 iulie, ora 10.00! Succes![/stextbox]

Programul complet al festivalului poate fi vizionat aici. 

Distribuie:

Postaţi un comentariu