Fany, Ovlid Serv şi GVP&Co Import Export scoase de pe traseele metropolitane din 25 aprilie

Consiliul Judeţean Cluj a fost informat de către Autoritatea Rutieră Română, Agenţia Teritorială Cluj, în legătură cu faptul că trei dintre operatorii de transport public de persoane intrajudeţean din judeţul Cluj au confirmat primirea adresei prin care ARR le comunica retragerea licenţelor pe traseele din Zona Metropolitană.

Este vorba despre firmele SC Fany Prestări Servicii SRL, SC Ovlid Serv SRL şi S.C. GVP&Co Import Export S.R.L. Potrivit prevederilor legale în vigoare, în cazul retragerii licenţei de traseu operatorii de transport rutier sunt obligaţi să efectueze serviciul de transport pe o durată de maxim 60 de zile de la data înştiinţării. Totuşi Consiliul Judeţean Cluj solicită ca cele trei societăţi comerciale în cauză să nu mai opereze traseele de transport public de persoane în cauză începând cu data de 25 aprilie 2014.

„Ne-am fi dorit ca retragerea licenţelor şi, respectiv, predarea traseelor în cauză către CTP să se întâmple imediat, însă pentru a nu prejudicia călătorii din Zona Metropolitană care şi-au achiziţionat, în avans, abonamente valabile până la sfârşitul lunii, am decis să permitem operarea pe aceste trasee până în data de 24 aprilie. Pentru ca transferul traseelor să nu pună probleme, iar clujenii să nu fie afectaţi în niciun fel, am luat legătura cu directorul CTP, Liviu Neag, domnia sa asigurându-mă de faptul că societatea pe care o conduce are capacitatea logistică de a prelua în exploatare traseele începând cu data de 25 aprilie 2014. De asemenea, de îndată ce vom fi informaţi în legătură cu celelalte trasee intrajudeţene, acestea vor fi predate CTP”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Traseele care vor fi preluate de CTP de la cele trei firme sunt: Cluj Napoca – Chinteni – Măcicaşu, Cluj Napoca – Săvădisla – Filea de Jos, Cluj Napoca – Floreşti – Luna de Sus, Cluj Napoca – Baciu – Suceag, Cluj Napoca – Floreşti, Cluj Napoca – Floreşti – Tăuţi, Cluj Napoca – Floreşti Pollus Center, Cluj Napoca – Baciu, Cluj Napoca – Chinteni – Deuşu, Cluj Napoca – Chinteni, Cluj Napoca – Floreşti Cetatea Fetei, Cluj Napoca – Apahida – Corpadea, toate operate de Fany, şi de asemenea, Cluj Napoca – Coruş – Sălicea Nouă, asigurat de către S.C. GVP &Co Import Export şi Cluj Napoca – Baciu – Mera, operat de către Ovlid Serv.

Distribuie:

Postaţi un comentariu