Fany ar putea rămâne fără licenţă pentru traseele metropolitane

Foto: Radu Hângănuț

Consiliul Judeţean Cluj a solicitat Autorităţii Rutiere Române retragerea licenţelor pentru rutele din zona metropolitană. Cererea vine după ce recent Fany a pierdut la Curtea de Apel procesul prin care solicita suspendarea hotărârii de Consiliu Judeţean prin care anumite rute de transport judeţean fuseseră scoase de la licitaţia naţională pentru a putea fi operate de Compania De Transport Public.

“Consiliul Judetean Cluj solicită Autorităţii Rutiere Române analizarea situaţiei existente precum şi luarea măsurilor legale în vederea retragerii licenţelor de pe traseele în cauză, în calitate de emitent al acestora. Reafirmăm în acest context faptul că, potrivit prevederilor legale în vigoare şi a competenţelor care îi revin, Autoritatea Rutieră Română este singura în măsură să retragă aceste licenţe pe care le-a emis”, se arată în comunicatul instituţiei.

Vă reamintim că prin HCJ 328 din 17.10.2013 au fost scoase de la licitaţie 19 trasee din zona metropolitană, iar prin HCJ 354 din 25.10 2013 alte cinci asemenea trasee care urmau să fie incluse în programul de transport al Asociaţiei Metropolitane de Transport Public Cluj din care fac parte Cluj-Napoca, Floreşti, Baciu, Chinteni, Feleacu, Ciurila şi Apahida.

Deoarece operatotul privat Fany, care opera cele mai multe dintre aceste rute, a atacat în instanţă hotărârea şi a obţinut în primă fază la Tribunalul Cluj suspendarea acesteia, rutele au fost reintroduse la licitaţie şi atribuite în decembrie mai multor operatori privaţi.

Ulterior la finele lui februarie Curtea de Apel Cluj a decis însă definitiv că hotărârile Consiliului Judeţean Cluj sunt legale. În prezent însă există pe rol şi un alt proces pentru anularea acelor hotărâri de Consiliu Judeţean. Totuşi până la finalizarea acestor dosare ARR trebuie să analizeze noua situaţie creată şi să răspundă cererii Consiliului Judeţean de a retrage licenţele de pe traseele respective, licenţe emise pentru transportatorii care au fost declaraţi câştigători ai licitaţiei.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu