Facultatea de Teologie Ortodoxă are de vineri un nou sediu

Lucrările la noul sediu au început în anul 2011. (Foto: Dan Bodea)

Facultatea de Teologie Ortodoxă, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, inaugurează vineri, 6 decembrie 2013, ora 09:00, noul sediu al facultăţii de pe strada Nicolae Ivan. Construcţia noului sediu a fost iniţiată în anul 2011, la propunerea facultăţii de Teologie Ortodxă şi cu sprijinul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului

Cu această ocazie va avea loc slujba de sfinţire a paraclisului facultăţii şi Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de arhierei.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai conducerii UBB, împreună cu profesorul universitar dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, peot-profesor universitar dr. Ioan Chirilă, preşedintele Senatului UBB, pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă, alături de, Mitropolit, prof. univ. dr. Irineu Popade la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova, pr. prof. univ. dr. Ştefan Buchiu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, pr. prof. univ. dr. Ioan Vicovan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel din partea Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu și pr. prof. univ. dr. Emil Jurcan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

În încheierea evenimentului, de la ora 18:00, în Aula „Nicolae Ivan” a noului sediu, se va desfăşura un program de gală.

Distribuie:

Postaţi un comentariu