Facultatea de Matematică din Cluj, în top 150 mondial

Clădirea Universității Babeș-Bolyai/ Foto: Dan Bodea

Facultatea de Matematică și Informatică, din cadrul Universității Babeș-Bolyai, se situează, conform „Academic Ranking of World Universities in Mathematics”,   pe poziţia 101-150 în topul Shanghai, cel mai prestigios top al clasificării universităților din întreaga lume. Potrivit unul comunicat al instituției, Babeș-Bolyai este singura universitate din România care se regăseşte în acest top.

„Clasarea aceasta este o recunoaştere a valorii şcolii de matematică din UBB, care astfel reuşeşte să îmbine armonios menirea didactică cu excelenţa ştiinţifică. Totodată, intrarea în acest top este o performanţă remarcabilă, ţinând cont de finanţarea superioară pe domeniul cercetării de care beneficiază alte universităţi prezente în top Shanghai”, se mai arată în comunicatul de presă.

Decanul  Facultății de Matematică și Informatică, Prof. dr. Adrian Petrușel, susține că „această poziționare nu se datorează doar profesorilor de la Facultatea de Matematică și Informatică, ci și celoralți profesori de matematică de la alte facultăți din cadrul UBB.”

„Acest loc în topul Shanghai nu doar ne onorează, ci ne și obligă”, a comentat rectorului Universității Babeș-Bolyai, acad. Prof. dr. Ioan-Aurel Pop.

Distribuie:

Postaţi un comentariu