Expertiză și granturi flexibile pentru afacerile mici

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) organizează pe 1 iulie 201, evenimentul regional „Investim în IMM-uri. Expertiza BERD pentru afacerile mici” în Cluj-Napoca la Grand Hotel Italia, sala Vivaldi. Evenimentul își propune să reunească IMM-uri și consultanți care pot beneficia de sprijinul BERD, Small Business Support (SBS).

Prin echipa Small Business Support, BERD oferă IMM-urilor asistenţă în dezvoltarea de proiecte de consultanţă precum și granturi flexibile de până la 75% din costul net al acestora. Proiectele sunt implementate de  consultanţi locali și acoperă o varietate de domenii, cum ar fi marketing, soluţii IT, protecţia mediului, organizare, management financiar și altele. Limita maximă a granturilor este de 10.000 euro pentru un proiect, cu o durată maximă de 6 luni. Există de asemenea posibilitatea angajării unor experţi internaţionali în cazul companiilor care doresc să se dezvolte regional.

Evenimentul regional Investim în IMM-uri. Expertiza BERD pentru afacerile mici va fi deschis de reprezentanţi ai Ministerului Federal de Finanţe al Austriei, unul dintre principalii donatori ai programului BERD Small Business Support din România.

Printre subiectele dezbătute în cadrul evenimentului se numără:

  • Criteriile de eligibilitate pe care companiile trebuie să le îndeplinească pentru a beneficia de granturile BERD
  • Beneficiile serviciilor de consultanță de specialitate asigurate de BERD România
  • Studii de caz: aflați direct de la companiile asistate de BERD cum să implementați proiecte de consultanță de succes
  • Condiţiile pe care un consultant trebuie să le indeplinească pentru a se alătura celor peste 200 de consultanţi din reţeau BERD în Romania, care ajută companiile beneficiare să crească și să-și atingă obiectivele

Vorbitorii evenimentului sunt:

  • Maria Kohlweg, Adviser, Austria, EBRD
  • Daniela Marin, Director Program SBS, BERD România
  • Gyorgyike Kiraly, Economist, Unilact
  • Alin Ivan, Consultant, ICG Integrated Consulting


Evenimentul regional Investim în IMM-uri. Expertiza BERD pentru afacerile mici vizează companiile mici și mijlocii din judetele Cluj, Sălaj, Mureş, Alba și Bistrita Năsăud ce au o cifra de afaceri anuală mai mare de 100.000 euro.

Aproximativ 80% din IMM-urile sprijinite de BERD se află în afara Bucureştiului şi au mai puţin de 50 de angajaţi, reliefând astfel angajamentul BERD de a oferi consultanţă de calitate acolo unde este mai mare nevoie de ea.

Evenimentul Investim în IMM-uri. Expertiza BERD pentru afacerile mici este organizat de BERD în România cu finanțare din partea Ministerului Federal de Finanțe al Austriei.

Mai multe informații despre eveniment aici. 

Cu un portofoliu de 63 de proiecte numai în anul 2014, BERD a investit peste 7 milioane de euro din fondurile donatorilor pentru a susţine peste 550 de IMM-uri românesti de la lansarea programului Small Business Support în anul 1993.

În prezent BERD primeşte cereri de la IMM-uri care vor să acceseze servicii de consultanţă în afaceri prin programul Small Business Support. Companiile eligibile trebuie să aibă capital privat și românesc majoritar, un istoric de cel puţin 2 ani, mai puţin de 250 de angajaţi și o cifră de afaceri mai mică de 50 milioane de euro.

Distribuie:

Postaţi un comentariu