Emil Boc, în juriul internaţional care decide capitala europeană a tineretului în anul 2016

Primarul Emil Boc participă, la Bruxelles, la evenimentele ocazionate de selecţia europeană pentru desemnarea oraşului care va deţine acest titlu în anul următor Clujului, anul 2016. Boc face parte din juriu în virtutea faptului că municipiul Cluj-Napoca este deţinătorul titlului de Capitală Europeană a Tineretului în anul 2015.

„Este o dovadă a locului pe care Clujul îl are în Europa, a recunoaştere generală a anvergurii europene a oraşului nostru, precum şi o apreciere ca calităţii de partener în acest proiect amplu de implicare a tinerilor în viaţa comunităţii europene, prin derularea proiectului de capitale de tineret. Obţinerea de către Cluj-Napoca a acestui titlu s-a realizat prin coagularea tuturor energiilor şi acţiunilor membrilor comunităţii clujene, pentru a pune în valoare această calitate a oraşului nostru – de centru de atracţie pentru tineri. Prin validarea candidaturii pentru anul 2015, am obţinut practic un „paşaport” şi pentru titlul pe care îl dorim pentru Cluj-Napoca în 2021 – cel de Capitală Europeană a Culturii” a spus primarul Emil Boc.

Pregătirile pentru anul 2015 sunt gestionate şi coordonate de către Federaţia Asociaţiilor de Tineret SHARE – creată în acest scop, din care fac parte toate entităţile interesate de a activa în domeniul tineretului şi care în această perioadă propun evenimentele ce urmează a se organiza în anul 2015, pentru marcarea statutului de capitală de tineret.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu