Efectul creditului familiei Băsescu: Primăria Cluj-Napoca explică un credit luat în 2011

După scandalul iscat de creditul luat de la CEC bank de fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, primăria Cluj-Napoca a dat publicităţii o serie de explicaţii referitoare la un credit municipal luat de la aceeaşi bancă în 2011.

“Creditul a fost contractat în anul 27. 01. 2011, în urma unei proceduri de achiziţie publică (negociere cu publicarea unui anunţ de participare) la care s-au înregistrat oferte de la BCR şi CEC Bank. Valoarea creditului s-a ridicat la 300.000.000 (trei sute milioane) de lei, pe o perioada de 360 de luni. Procedura de creditare s-a realizat cu respectarea obligaţiilor privind gradul de îndatorare al instituţiei, acesta nefiind atins prin contractarea sumei mai sus menţionate, după acordarea creditului nivelul de îndatorare al instituţiei fiind de 13.5%, faţă de 30%.

Reamintim faptul că şi în anul 2006, în urma unei proceduri de achiziţie publice similare, municipalitatea a contractat un credit pentru investiţii, valoarea acestuia fiind de 150.000.000 de lei (o sută cincizeci de milioane de lei), câştigătorul procedurii fiind BCR.

Aceste demersuri se întreprind periodic, cu acordul Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca în vederea asigurării nivelului de finanţare necesar implementării investiţiilor publice ale municipiului” se arată în comunicatul de presă al instituţiei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu