ECo la Electric Castle 2015. Peste 7.5 tone deșeuri de ambalaje au fost colectate separat pe parcursul festivalului

A treia ediție a festivalului Electric Castle s-a dorit mai Eco și a reușit. În doar patru zile de festival, participanții au colectat separat peste 7.5 tone de deșeuri de ambalaje, au produs 700 WH pedalând pe biciclete și au fost permanent angrenați în activități de educație ecologică. Vedetele „Eco” ale acestui an au fost tinerii care au pedalat peste 250 km pentru a participa la festival, o provocare lansată de organizatori în speranța că vor câștiga cât mai mulți ambasadori ai unui mediu curat.

Pentru prima data în istoria festivalului, organizatorii au optat pentru colectarea separată a deșeurilor de ambalaje. Din cele 7.64 de tone colectate separat de participanți în containerele speciale puse la dispoziție de Eco-Rom Ambalaje, 1.240 kg au fost deșeuri de ambalaje carton/hârtie, 1.260 kg deşeuri de ambalaje plastic, 2.500 kg de metal și, cea mai mare cantitate, 2.640 kg deşeuri de ambalaje sticlă. Toate aceste cantități de deşeuri au fost transportate la firmele de reciclare.

Eco- Ambasadorii

battleofbikes

Electric Castle Festival și-a desemnat, în acest an, primii Eco-Ambasadori. Cei 12 tineri care au pedalat peste 250 km de acasă până la Bonțida au câștigat intrare gratuită la festival. Așa cum recunoșteau chiar ei, la sosire, adevăratul câștig a fost de a redescoperi peisaje minunate pe care, poate, nu le-ar fi savurat din viteza mașinii, de a trăi o experiență care le-a testat propriile limite.  Veniți din Chișinău, București, Timișoara, Galați, Predeal sau Pitești, aceștia au pedalat în total 5421 de km, promovând mersul pe bicicleta ca modalitate de transport cu zero emisii de carbon.

Tot pe biciclete, de data aceasta biciclete cu dynam, au fost prezente alte 1.000 de persoane care s-au întrecut în „The Battle of the Pedals” powered by MemoPlus2Go. Prin efortul lor s-a produs 700 WH, echivalentul a 700 de ore de funcționare a unui televizor.

Peste 500 de participanți la festival s-au înscris în ECO-Game, al cărui principal scop a fost conștientizarea amprentei de carbon pe sectoarele principale (transport, deșeuri, apă și energie). Amprenta de carbon calculată de aceștia a avut o medie de 8.2 tone/CO2/an, depășind media europeană de 7.2 tone/CO2/an. Pentru neutralizarea ei, fiecare român ar trebui să planteze anual câte 8 copaci.

charlottecooper

Pentru pasiunea pe care au pus-o în acest joc, 5 dintre participanți au fost premiați cu primul abonament la Electric Castle 2015, o bicicletă Giant și tricouri. Premiile au fost înmânate chiar de către Charlotte Cooper, solista trupei The Subways. „Este minunat că un festival de asemenea anvergură depune eforturi să își educe publicul tânăr înspre o mai atentă abordare a problemelor de mediu. Mă gândesc serios ca anul viitor să revin la Electric Castle pe bicicletă”, declara, la premiera câștigătorilor, Charlotte Cooper, o artistă cunoscută pentru implicarea în acțiuni ecologiste în întreaga lume.

Charlotte Cooper a fost doar unul dintre artiștii care a ales să-i încurajeze pe tineri înspre o atitudine ecologică. Rudimental, Asia Dub Foundation, Dub Pistols, The Cat Empires, Subcarpați și-au transmis propriile mesaje ce se vor regăsi într-o campanie video intitulată „Music Drives Change”.

Programul ECO de la Electric Castle festival este coordonat și implementat de Asociatia MAINOI, începând cu anul 2014.

Distribuie:

Postaţi un comentariu