FOTO/ Duelul lui Boc cu cepul buclucaș de la Herbstfest: „M-a ajutat faptul că am bătut coasa în tinerețe”

Emil Boc, celebrând victoria asupra butoiului de bere. (FOTO: Dan Bodea)

Disputele din viața primarului Emil Boc au continuat chiar și în zi de sărbătoare, la deschiderea Festivalului de Toamnă al Economiei Germane, deschis după o luptă crâncenă între edilul clujean și cepul butoiului cu bere nemțească.

După ce la ediția de anul trecută, primarul Emil Boc și-a scăldat costumul în berea ce a țâșnit din butoi, la ediția din acest an, primarul a venit pregătit și chiar înainte de momentul deschiderii recipientului a îmbrăcat un șorț care să-i protejeze ținuta.

Frigul pătrunzător de afară nu i-a prea încurajat pe clujeni să particpe la deschiderea Festivalului  Herbstfest 2013, al cărui moment culminant a fost deja tradiționala deschidere a butoiului cu bere, oficiată de primarul municipiului, Emil Boc.

Cu lecția învățată după problemele de anul trecut și avându-l alături pe președintele Consiliului Județean, Horia Uioreanu, pregătit să intervină în orice clipă, Boc a luat ciocanul și cepul și a început munca de deschidere a butoiul. Recicpientul de 50 de litri plin cu bere nemțească nu s-a lăsat învins prea ușor, Emil Boc lovind în cep minute bune, spre amuzamentul președintelui CJ Cluj, care s-a oferit să-și ajute colegul.

Într-un final, după ce până și cepul a cedat și s-a rupt, Emil Boc a trecut la o abordare mai românească și a lovit butoiul direct cu ciocanul, moment în care berea a țâșnit, în uralele și aplauzele publicului. După ce a gustat din bere, edilul a explicat problemele avute:

„Nu a fost vina mea, ați văzut că nu am avut nicio lovitură greșită, butoiul a avut o defecțiune. După ce am aplicat lovitura fără cep a venit berea. M-a  ajutat faptul că am bătut coasa în tinerețe, altfel îmi dădeam peste degete”, a declarat Emil Boc, care a mai anunțat și o vizită, în scop de serviciu, la Munchen.

Imediat după deschiderea festivalului, primarul a plecat, dar locul nu i-a fost luat de prea mulți clujeni, mesele amenajate în cortul din Piața Unirii fiind destul de goale, chiar dacă organizatorii pregătiseră specialități culinare germane și, vin fiert și bere „de la mama ei”.

Pintre alte evenimente pregătite pentru mâine, organizatorii festivalului au pregătit o demonstrație interactivă a aptitudinilor de salvare a ciobăneștilor germani (ora 18), un concert live al Fanfarei din Foieni și un spectacol de jonglerii cu joc.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu