Două parking-uri subterane vor fi construite în centrul oraşului

Două parkinguri subterane vor fi construite în centrul oraşului. Primarul Emil Boc a anunţat că în urma discuţiilor cu reprezentanţii Bisericii Greco-Catolice şi ai Sindicatului Liber al Învăţământului Preuniversitar Clujean, Primăria Cluj-Napoca a avansat planurile pentru construcţia unui parking în zona Pieţei Mihai Viteazu şi celălalt în zona Casei Învăţătorului.

„Apreciez deschiderea Bisericii Greco-Catolice, care a fost de acord să renunţe oficial la cererea de retrocedare pentru o suprafaţă de 3.759 mp în Piaţa Mihai Viteazu. Vineri am primit decizia de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor prin care putem concesiona terenul în vederea continuării proiectului pe care primăria l-a avut în vedere încă din 2009. Astfel, dacă nu apar situaţii neprevăzute, vom putea intra chiar luni în Consiliul Local pentru aprobarea noilor condiţii de realizare a parkingului din Mihai Viteazu. Odată cu realizarea acestui parking subteran vom reabilita şi statuia lui Mihai Viteazu”, a precizat Boc. Noul parking ar urma să aibă circa 500 de locuri de parcare.

“Al doilea proiect la care lucrăm se referă la un parking modern de aproape 300 de locuri, lângă Casa Învăţătorului din Piaţa Ştefan cel Mare. Vizăm tot un parteneriat cu un investitor privat, deoarece administraţia locală nu are resursele necesare pentru o asemenea investiţie. Fiind o zonă mai restrânsă avem în vedere un parking subteran cu lift. Acest proiect a fost deblocat în urma discuţiilor cu SLIPC, proprietar al terenului”, a mai explicat primarul Emil Boc.

În prezent în cartierul Mănăştur se lucrează la parkingul de pe strada Negoiu, iar în acest an a demarat proiectul unui nou parking pe strada Primăverii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu