O casă din Mănăștur a sărit în aer/ Update: răniții sunt în afara oricărui pericol

Casa care a explodat/ Foto: Tia Sîrca

Explozia care a distrus complet casa de pe strada Ospătăriei s-a produs sâmbătă dimineață în jurul orei 01.00, iar suflul a fost atât de puternic încât a scos toți vecinii în stradă. „A fost o bubuitură groaznică. Toți din blocul vecin au ieșit speriați să vadă ce se întâmplă. Am crezut pe moment că este cutremur. Ne-o fost și frică să ieșim din casă”, relatează o femeie care locuiește într-o casă din vecinătate.

În casa în care s-a produs explozia se aflau două persoane, soț și soție, ambii în vârstă de 50 de ani care au fost transportate de urgență la spital. De asemenea, pagube s-au produs și la casele din vecinătate. „Nouă ni s-a spart un geam. La alți doi vecini s-a întâmplat la fel. Iar la casa lipită de casa cu pricina a apărut fisuri în zid”, spune o vecină.

Casa se afla pe Strada Ospătăriei

Casa se afla pe Strada Ospătăriei

Starea celor doi răniți este stabilă. Bărbatul prezintă arsuri ale membrelor și la cap, iar femeia arsuri ale membrelor și la unul dintre umeri. „Cei doi pacienți au arsuri de gradul I și II, până la 20% din suprafața corpului. Starea lor este stabilă și sunt internați la Clinica de Chirurgie I din cadrul Spitalului Județean Cluj”, a declarat pentru transilvaniareporter.ro Adela Golea, medic-șef la Unitate Primiri Urgențe Cluj.

Potrivit celor relatate de vecini, vineri, pe strada Ospătăriei s-au efectuat lucrări la rețeaua de gaz, la casele și blocurile din zonă gazul fiind întrerupt mai multe ore. Sâmbătă dimineața, după explozie, echipe de la E.On Gaz au blocat intrarea pe strada Ospătăriei. Compania de gaz nu a făcut niciun comentariu până în prezent.


O casă de pe strada Ospătăriei din Cluj-Napoca a sărit în în această dimineață, în jurul orei 1.00. Două persoane au fost rănite și internate. Potrivit primelor indicii, explozia a avut loc din cauza unei acumulări de gaze.

Perimetrul unde a avut loc explozia este momentan blocat, iar echipe de la E.On Gaz lucrează în zonă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu