Doamna T, o cafenea de poveste

Terasa Doamna T

Dacă doriți să vă relaxați într-un loc cu totul altfel, unde să degustați o cafea delicioasă la nisip, o cafea cu piper roșu sau de ce nu, cu scorțișoară, Doamna T este cu siguranță locul potrivit. Situate într-o curte interioară de pe strada Napoca numărul 10, cafeneaua, dar și terasa sunt ferite de ochii curioșilor. Când ajungi acolo prima care te întâmpină este cățelușa Sophie, o domnișoară chow chow, care te cucerește din prima, cu aspectul său pufos, asortat cu numeroasele sale fundițe colorate. Terasa cochetă îți dă senzația că te afli în curtea mult dorită, dar pe care nu ai avut încă ocazia să ți-o aranjezi acasă. Prezența Doamnei T, care se ocupă în mod direct de clienți, împreună cu cele două fete angajate, întregește ideea de poveste.

1

Sophie

Personajele romanelor prin viață, schimbă impresii și idei cu vizitatorii, iar timpul devine ceva mai răbdător cu cei de la masă. Nu se servesc băuturi acidulate sau bere, fiecare băutură fiind făcută în casă, cu multă grijă. De asemenea, clienții pot servi minuturi delicoase sau deserturi proaspete. „Este o cafenea de nișă, sunt conștientă de acest lucru și ca să fiu sinceră, asta mi-am și dorit. De multe ori suntem vizitați de străini sau de oameni din alte orașe, care le recomandă apoi clujenilor acest loc. Străinii sunt mult mai atrași de ganguri și de ceea ce pot găsi în ele. Clujenii preferă să se expună în centru, în vitrine, dar odată ce descoperă că există și altceva, revin. Aici s-a creat un public mai select”, explică Doamna T.

6

Cafeneaua are o aromă puternică de „acasă”, ce se simte de când treci pragul. Mirosul de cafea, piesele de decor alese cu grijă, pianul, cărțile, tablourile, familia de cinteze, peștii din acvariu, cățelușa care se plimbă nestingherit prin cele trei încăperi, dar și pe afară, sunt cele mai bune argumente în acest sens. Acasă la Doamna T există un colț de lectură, unde doritorii pot citi sau achiziționa diferite cărți semnate de autori clujeni. De asemenea, sunt promovate și specialitățile micilor producători, realizate după rețete autentice. Astfel, vizitatorii cafenelei pot pleca acasă cu un borcan de dulceață de ardei iute, de usturoi sau de ceapă roșie sau pot achiziționa bomboane dacice, depinde doar de gust și de disponibilitatea fiecăruia de a încerca ceva nou, dar vechi în același timp.

5

Săptămâna trecută, în incinta cafenelei s-a deschis Galeria de Artă Doamna T, în cadrul căreia și-au expus lucrările cinci artiști clujeni fără vârstă, cu inspirație la zi și bucurie la rever: Eva Dolha, Vera Dan, Flori Bulduş, Elena Amariei şi Ovidiu Guleş, reuniți sub numele After*Age*Band. Operele de artă stau cuminți în primul salon al cafenelei, salon ce pare desprins la rândul său dintr-o poveste, așteptând să fie luate acasă de iubitorii de frumos. Cine nu se poate hotărî ce îi place mai mult, este invitat la o cafea pe terasă, locul în care orice decizie devine mai ușor de luat.

After*Age*Band şi Doamna T

After*Age*Band şi Doamna T

Cafeneaua este o afacere de familie, demarată de Doamna T, împreună cu fiica sa, Sorina. Deși a lucrat mulți ani în domeniul corporatist, unde era extrem de apreciată, Doamna T a simțit la un moment dat că nu se mai potrivește „decorului”. Astfel, a decis să își creeze propriul Pat a lui Procust, unde ea să dicteze „standardele”: „Pur și simplu te potrivești sau nu cu acest loc”, spune aceasta.

20

Distribuie:

Postaţi un comentariu