FOTO/ Din campusurile studențești în Piața Unirii: 6 pentru educație

Foto: Dan Bodea

Marșul de protest al studenților din Cluj a început la ora 15:00, cu plecare din Campus Observator. Două boxe păzesc, din mijloc, grămada de studenți ieșiți pe aleea din fața căminului 2 din Campusul Studențesc Observator. Pe fundal cântă muzică folk, iar vocea primilor veniți la protest răsună mai tare: , , Facem o strigare către studenții din Observator: haideți afară! Haideți la protest!” , pentru ca 5 minute mai târziu, câteva sute de studenți, purtând steaguri, bandane și bannere, să strige în cor pentru acordarea a 6% din PIB educației: , , Educația salvează nația!”, , , Vrem condiții în cămine, așa nu ne mai convine!”.

Însoțiți de jandarmi și poliția locală, urmăriți de curioși de la ferestre, tinerii au mers până în Campusul Hașdeu, unde mulțimea de studenți s-a dublat: , , Nu stați la ferestre, haideți la proteste.” În Piața Unirii, la ora 17 un număr de aproximativ 1500 de studenți și elevi, conform estimărilor jandarmeriei, își striga nemulțumirea față de sistemul de învățământ și dezinteresul Guvernului față de problemele din acest sector.

Pentru studenți, aceasta a fost a doua zi de miercuri în care , , cursurile s-au ținut în stradă”, protestând față de subfinațarea sistemului educațional; aceștia spun că vor continua să iasă în stradă până atunci când Guvernului va respecta Legea Educației și va aloca 6% din PIB pentru educație.

Text: Andrada Lăutaru

Mai jos puteți vioziona o galerie foto realizată de Dan Bodea.

[nggallery id=290]

Distribuie:

Postaţi un comentariu