Digital Kids. Copii din Cluj sunt așteptaţi la primul curs gratuit de programare

Cu ocazia Săptămânii UE a Programării, pe 10 octombrie,  Digital Kids împreună cu Simplon România organizează un atelier gratuit dedicat copiilor pasionaţi de tehnologie. Acesta va avea loc în Aula Facultăţii de Instalaţii  de la ora 10 la 12.  Pe parcursul evenimentului cei mici vor descoperi bazele programării prin crearea şi animarea unui personaj digital.

Părinţii interesaţi pot să îşi înscrie copii online la acest curs practic de iniţiere în programare accesând site-ul http://ro.simplon.co/codeweek.

„E important să susținem astfel de evenimente gratuite pentru a oferi tuturor copiilor acces la educație în domeniul tehnologiei. Așa cum în curricula națională avem chimie și biologie, noi credem că nu ar trebui să lipsească din educația copiilor informatica și noțiunile de bază în programare. Programarea ne ajută să înțelegem mai bine cum funcționează lumea și cum putem rezolva problemele din jurul nostru. Digital Kids pregătește copiii pentru viitor punându-le bazele gândirii computaționale în mod distractiv și prin aplicații practice”, declară Roxana Rugină, CEO Simplon România.

[stextbox id=”custom”]

Program

Locația: Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr. 128­130, Aula Facultății de Instalații

10:00 ­ 10:10 Recepție ­ primire parinți și copii, instalarea calculatoarelor

10:10 ­ 10:30 Prezentarea organizatorilor și tematicii atelierului

10:30 ­ 11.50 Scratch ­ sesiune de programare – curs introductiv pentru copii

11:50 ­ 12:00 Sfârșitul evenimentului  (sesiune foto)

[/stextbox]

Evenimentul dă startul cursurilor Digital Kids care încep din 12 Octombrie

În cadrul Digital Kids cei învață să gândească logic, să folosească calculatorul în mod util și creativ și să dezvolte aplicații și jocuri. Cursurile săptămânale durează 2 ore și se adresează copiilor între 8 si 14 ani. Înscrierea la primul modul din toamnă se poate face aici http://ro.simplon.co/digital-kids/.

Pe parcursul modulelor pregătite, copiii descoperă principiile limbajelor de programare, învață cum să creeze și să programeze jocuri, animații, website-uri și aplicații de la nivel de începător și până la un nivel avansat. Printre subiectele acoperite se numără HTML, CSS, Java Script, Scratch, Ruby on Rails și Python. Ca urmare a participării la acest program, copiii vor fi capabili: să înţeleagă ce sunt algoritmii şi cum sunt aceştia implementaţi ca programe pe echipamente digitale, să creeze programe simple şi să identifice erorile, să utilizeze raţionamente logice pentru a prezice comportamentul unor programe simple, să utilizeze tehnologia pentru a crea, organiza, manipula şi extrage conţinut digital, să utilizeze cel puţin două limbaje de programare şi să folosească tehnologia într-un mod responsabil, păstrând confidenţialitatea informaţiilor personale.

[stextbox id=”custom”]

Simplon România în parteneriat cu Asociația ETIC din Cluj și Asociația Edusfera din București sunt organizatorii cursurilor de programare pentru copii “Digital Kids” la Cluj-Napoca. Începând din octombrie 2014 au fost organizate cursuri și ateliere pentru 145 de copii. Echipa de la Cluj este formată din 15 tineri entuziaști cu experiență în programare, pedagogie și proiecte care îmbină educația și tehnologia pentru a oferi copiilor abilități necesare în viitor.

Digital Kids este un concept care a fost înfiinţat în Bucureşti la începutul anului 2013 de Asociaţia Edusfera iar în prezent peste 250 de copii participă în cadrul acestui proiect.

Săptămâna UE a programării  (Code Week) este o mișcare condusă de voluntari care promovează această activitate în țările lor, în calitate de ambasadori ai Săptămânii programării. Această inițiativă a fost lansată în 2013 de către un grup de tineri consilieri pentru agenda digitală. Anul trecut, peste 150 000 de persoane au participat la 4 200 de evenimente, în 36 de țări din Europa și din afara ei. Comisia Europeană sprijină Săptămâna UE a programării și alte inițiative independente care urmăresc să promoveze competențele informatice, inclusiv programarea, pentru diferite grupuri-țintă.

Ediţia din 2015 va avea loc între 10-18 Octombrie.

[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu